En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"A Turquia, hi ha moltes mancances en drets humans bàsics"

La situació de Turquia, marcada per la reforma constitucional aprovada el 16 d'abril passat en referèndum, ha estat aquest dimarts el tema del programa El Miradorde…

25 abril 2017

@brugarolaspol

Comparteix
La situació de Turquia, marcada per la reforma constitucional aprovada el 16 d'abril passat en referèndum, ha estat aquest dimarts el tema del programa El Miradorde l’Actualitat, amb la participació de la consultora de Comunicació MònicaCosta i  la directora de l’InstitutCatalà Internacional per la Pau, TicaFont. Totes dues han coincidit en la idea que, en aquest país, "hi ha moltes mancances en drets humans bàsics"Font ha dit que “fer un referèndum és correcte, però el resultat, incert i qüestionat des de l'OSCE i altres observadors, sembra molts dubtes sobre l'autenticitat d'aquest poder democràtic”. Costa ha afegit que, en un paíscom és Turquia, “s’han de respectar elsvalors dels drets humans i no pas intentar imposar-los”.

La directora de l'ICIP ha afegit que la reforma constitucional preocupa perquè “arriba al punt de qüestionar la mateixa democràcia”.  També ha recordat que el país “va sortir enfortitdesprés de l'intent de cop d’Estat de l’estiu passat”. Mònica Costa, per la seva banda, ha assegurat que aquests procesos "arriben per canviar les normes de la democràcia, com ha passat històricament en molts països, ara a l'Amèrica llatina, per exemple a Veneçuela, però també amb Hitler a Alemanya". Tica Font pensa que, “en llocs com ara Turquia o Egipte, hi ha un control de l'economia i del’àmbit polític”. Costa ha defensat, a més, que “enun país com Turquia hi hagi en el futur una separació de poders més justa”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador d'aquest dimarts 25 d'abril

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció