En directe

Fabricació Pròpia

ABUSOS SEXUALS

"En la prevenció dels abusos sexuals falla clarament l'educació sexoafectiva, especialment des de les escoles i les famílies"

Susanna Segovia, presidenta de la comissió al Parlament sobre abusos sexuals a infants, ha explicat a Ràdio Estel que estan tractant els abusos a tots els àmbits socials

3 octubre 2023

Redacció

Comparteix

La presidenta de la Comissió al Parlament sobre Abusos Sexuals a l'Església, l'Esport i el Lleure, Susanna Segovia, creu que l'educació sexoafectiva a les escoles i a les famílies està fallant. Ho ha dit en una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel sobre els abusos sexuals a infants i la possible proposta de llei al Congrés perquè els casos d'abusos sexuals no prescriguin.

Els advocats Oranich i Puigdollers i, a la dreta de la imatge, Susanna Segovia, presidenta de la comissió parlamentària que lluita contra els abusos sexuals infantils a l'Església, l'esport i el lleure
Els advocats Oranich i Puigdollers i, a la dreta de la imatge, Susanna Segovia, presidenta de la comissió parlamentària que lluita contra els abusos sexuals infantils a l'Església, l'esport i el lleure | ACN

Els abusos sexuals als infants

En concret, Segovia ha detallat com "estan fallant tots els temes d'educació sexoafectiva. Sobretot, des de l'àmbit de les escoles. Els nens han d'aprendre que això no és normal, que no està bé i que ningú els pot fer alguna cosa que no volen que els facin". També amplia a "les famílies" aquesta feina envers els seus fills. "Hi ha d'haver prevenció des de les escoles i famílies i hi ha d'haver una capacitat de resposta per evitar-ho".

"Cal prevenció des de les escoles i les famílies i capacitat de resposta per evitar (els abusos sexuals infantils)"

La presidenta de la comissió ha incidit en l'especificat dels abusos al si de l'Església, però ha explicat que el treball que estan fent "tracta els abusos" a tots els àmbits de la societat.

Proposta perquè els casos d'abusos no prescriguin

Segovia, també diputada al Parlament de Catalunya per En Comú Podem, s'ha mostrat esperançada en què s'arribarà a un acord entre els partits per aprovar, abans que acabi l'any, una proposició de llei perquè els abusos no prescriguin. I és que han constatat "que en molts casos, l'edat mitjana de les persones que es decideixen a denunciar està entre els 52 i els 60 anys, i aquesta proposta seria obrir aquest termini perquè llavors encara hi hagi la possibilitat de fer aquesta denúncia. Anem tard, però mai és tard per posar-nos mans a l'obra".

Sobre el procediment de la proposició de llei al Congrés i preguntada sobre si aquesta seria una condició de Sumar de cara a la possible investidura de Pedro Sánchez, Segovia ha dit que "les converses no són aquestes". "Depèn molt de qui hi hagi al Congrés per si s'ha d'aprovar o no", però creu que "els socialistes hi voldrien també en l'àmbit del Congrés". És una llei que les víctimes estan demanant, és un procés que pot semblar llarg", ha puntualitzat.

Entrevista a Susanna Segovia

0:00 / 0:00

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

Omella: "Des que som conscients que el problema dels abusos és greu, hi ha menys casos a l'Església"

Omella sobre els abusos sexuals

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, agraeix a l'alcalde de Barcelona "que vingui a la Missa de la Mercè, perquè representa tothom, també els catòlics"

18 setembre 2023

Redacció