En directe

Fabricació Pròpia

SOCIETAT

“A la mina de Súria es treballa en unes condicions molt extremes i per això demanem mesures de protecció permanentment”  

Des de Comissions Obreres denuncien que, a la mina de Cabanasses, hi ha llocs on se superen els 40 graus

10 març 2023

Redacció

Comparteix
Mina de Súria

El tràgic accident d’aquest dijous a la mina de potassa de Súria ha deixat tres joves geòlegs morts després de quedar atrapats per un despreniment. L’últim accident a la mateixa mina es va produir el 2013, quan van morir dos treballadors. José Antonio Hernández ha reivindicat al programa El Matí a Ràdio Estel que és inadmissible que s’hagi repetit un altre accident mortal. El secretari general de la federació d’indústria de Comissions Obreres considera que “és evident que alguna cosa no s’ha fet bé i no s’ha identificat i hem d’unir tots els esforços perquè no torni a passar aprofitant la tecnologia per preveure situacions com aquestes”.

Hernández també ha apuntat que a la mina de Súria les temperatures interiors poden arribar a superar els 40 graus, a diferència de la de Sallent, on la calor era menys asfixiant. “L’empresa va construir una rampa, que va trigar molt a fer-se i va costar una barbaritat, i va posar estacions de ventilació per solucionar el problema de la temperatura extrema, però no ha acabat de funcionar” ha explicat. El líder sindical ha afegit que des de Comissions Obreres estan permanentment discutint i reclamant mesures per posar-hi solució. 

D’altra banda, el responsable d’indústria del sindicat ha sentenciat que encara no saben quan es podrà recuperar l’activitat minera. Hernández ha apuntat que hi ha molta feina encara per recórrer, però que ara el que s’ha de fer és acomiadar els tres geòlegs que han perdut la vida, acompanyar els familiars i assegurar-se que no es corre cap risc quan es torni a baixar a la mina.

Entrevista a José Antonio Hernández, secretari general d'indústria a Comissions Obreres de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

Les víctimes de l'accident de l'Àlvia a Galícia lamenten que Adif i Renfe encara no hagin demanat perdó nou anys després

Imatge de l'accident del tren Àlvia a Galícia

En una entrevista a Ràdio Estel, el portaveu de la plataforma Víctimas Alvia 01455, Arturo Domínguez, ha dit que "és incomprensible que en ple segle XXI no es vulgui investigar".

7 octubre 2022

Redacció