En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Acte d'entrega del Premi Internacional Catalunya 2014 a Desmond Tutu.

Escolta l'acte íntegre que va oferir Ràdio Estel: Premi Internacional Catalunya 2014 a Desmond Tutu El premi Nobel de laPau i arquebisbe emèrit de Ciutat…

29 maig 2014

Comparteix

Escolta l'acte íntegre que va oferir Ràdio Estel: Premi Internacional Catalunya 2014 a Desmond Tutu


El premi Nobel de laPau i arquebisbe emèrit de Ciutat del Cap, DesmondTutu, ha estat reconegut amb el XXVI PremiInternacional Catalunya 2014. El jurat, que l'ha votat per majoriaabsoluta, ha reconegut "la seva vigorosa i constant lluita per la justíciasocial i la millora de les condicions dels oprimits, des d'una integritat, uncoratge i una capacitat excepcionals". 

Considerat laconsciència moral de Sud-àfrica, Tutu va ser un dels protagonistes de lacaiguda de l'Apartheid, ha estat molt actiu en la defensa dels drets humansarreu del món i s'ha implicat activament en campanyes contra la sida, latuberculosi, la pobresa, el racisme, el sexisme i l'homofòbia.

El Premi Internacionalde Catalunya ja ha superat el 25èaniversari. El premi va ser creat per la Generalitat l'any 1989i reconeix, cada any, aquelles persones que han contribuït a desenvoluparvalors culturals, científics o humans a tot el món.

En aquests anys, s'han premiat més de 30 personalitats. El 2013 les triades van ser l'exprimeraministra de Noruega i exsecretària general de l'OMS Gro Harlem Brundtland i lajove estudiant i activista pakistanesa Malala Yousafzaides i, l'anterior,l'expresident del Brasil Luiz Inácio Lula da Silva.

El lliurament del premi,  va ser transmès per Ràdio Estel. Àudio

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció