En directe

Fórmula Estel

ESCOLES

55 professors agredits per familiars dels seus alumnes als darrers 4 anys

Són dades oficials que us avança Ràdio Estel i que disten molt de les 8 denúncies de les quals tenen constància els Mossos d'Esquadra

16 febrer 2022

Redacció

Comparteix

Aquestes 55 agressions oficials es recullen a partir de les dades de l'obertura del protocol de prevenció, detecció i actuació davant situacions de violència envers treballadors dependents del Departament d'Ensenyament. Dades que el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, ha traslladat al Parlament i que ha recollit Ràdio Estel.


Durant aquests 4 anys des del 2018, 7 docents dels 55 agredits van haver d'agafar la baixa laboral. Per anys, el 2019, amb 23 atacs, va ser el més greu. Aquestes xifres disten molts dels 8 casos que, també en una resposta parlamentària, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va informar que havien detectat els Mossos als últims 3 anys.


550 casos de violència entre alumnes

Pel que fa a la violència a alumnes, l'any 2021 s'ha tancat amb la detecció de 550 casos, 30 més dels inicialment detectats i que ja us va avançar Ràdio Estel. La majoria dels assetjaments, un 44%, són entre iguals, mentre que un 40% són de violència masclista.

Les dades també indiquen que el 80% dels agressors són de sexe masculí, que el 60% de víctimes són noies i que a 2 de cada 3 casos no s'ha pogut iniciar el protocol d'actuació establert, entre altres causes, per l'abandonament del centre de l'agressor o de l'agredit. Els casos es produeixen entre el final de la primària i l'inici de l'ESO.

Més actualitat

COVID

ESCOLES

USTEC critica la tornada presencial a les aules amb el protocol actual

En una entrevista al Matí a Ràdio Estel, la portaveu nacional, Iolanda Segura, preveu que sortiran més sentències sobre el castellà a les escoles i demana a la Generalitat blindar la immersió lingüística.

5 gener 2022

Redacció

ESCOLES

SOCIETAT

Educació detecta 520 casos d'assetjament escolar

El departament ha avançat a Ràdio Estel que la xifra quintuplica els casos fets públics pels Mossos d'Esquadra recentment, que donaven un centenar a l'any.

3 gener 2022

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

ESCOLES

La fundació d’Escola Cristiana de Catalunya demana que les escoles concertades siguin presents a les taules locals de planificació educativa perquè no se senten representats

L’exconsellera d’Ensenyament i secretària general de Fundació, Meritxell Ruiz, tem que les escoles concertades acabin tancant.

27 octubre 2021