En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

A Catalunya hi ha 150 mil persones més en risc de pobresa de les que tenim comptabilitzades, si s'inclou el cost de vida a les grans ciutats respecte a les seves àrees metropolitanes

Fins ara no s'havia fet públic cap estudi que posés números a aquesta realitat. Ho ha fet ara un informe elaborat per l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

17 juny 2022

Redacció

Comparteix

Un informe elaborat per l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona ha analitzat per primer cop l'impacte del cost de la vida en la renda i el risc de pobresa de les ciutats espanyoles respecte a les seves àrees metropolitanes.

Un dels seus investigadors i cap de l'àrea d'economia de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, Vittorio Galletto, ha apuntat en una entrevista al programa 'El Matí de Ràdio Estel' que "a Catalunya hi ha 150 mil persones més en risc de pobresa de les que tenim comptabilitzades, si s'inclou el cost de vida a les grans ciutats respecte les seves àrees metropolitanes".

Una anciana dormint al carrer

Fins ara no s'havia fet públic cap estudi que posés números a aquesta realitat, i tal com ha detallat Galetto, "és necessari tenir una estadística oficial per implantar una política concreta i revertir la situació". Per la seva banda, ha especificat que l'impacte de la guerra a Ucraïna i l'increment de preus encara no es veuen traduïts en aquestes dades, però que evidentment "tindran una forta afectació".

"És necessari tenir una estadística oficial per implantar una política concreta i revertir la situació"

La recerca demostra que els preus de les ciutats centrals són superiors a les de la seva àrea urbana. En aquest sentit, a Barcelona la paritat de poder de vida se situa en 121, i a Espanya la mitjana és de 100. És a dir, que "per tenir la mateixa capacitat de compra a Barcelona, necessites 21 euros més que a la resta del conjunt d'Espanya". Vittorio Galletto ha exposat que "l'informe no determina les causes d'aquest encariment del cost de vida, però que s'ha incorporat el cost de l'habitatge en aquest estudi i és un factor molt important a l'hora d'explicar les diferències territorials en el cost de vida".

"Per tenir la mateixa capacitat de compra a Barcelona, necessites 21 € més que a la resta d'Espanya"

Entrevista a Vittorio Galetto, investigador i cap de l'àrea d'economia de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

Santiago Niño-Becerra: "Espanya és un país amb unes desigualtats brutals i una taxa de pobresa estancada des del 1982"

L'economista Santiago Niño-Becerra

L'economista apunta en una entrevista a Ràdio Estel que no s'hauria de subvencionar de forma generalitzada els 20 cèntims per litre de combustible, sinó que s'hauria de proporcionar ajuts a col·lectius concrets

16 juny 2022

Redacció

Sense categoria

El tercer sector assegura que a Catalunya es continuen tombant gairebé el 80% de les sol·licituds de l'Ingrés Mínim Vital

Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector

Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector, demana en una entrevista a Ràdio Estel una llei que els doni seguretat jurídica i d'acció perquè el seu múscul "està tocat"

15 juny 2022

Redacció