En directe

Fabricació Pròpia

Sense categoria

El tercer sector assegura que a Catalunya es continuen tombant gairebé el 80% de les sol·licituds de l'Ingrés Mínim Vital

Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector, demana en una entrevista a Ràdio Estel una llei que els doni seguretat jurídica i d'acció perquè el seu múscul "està tocat"

15 juny 2022

Redacció

Comparteix

La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, ha assegurat en una entrevista a Ràdio Estel que a Catalunya es continuen tombant gairebé el 80% de les sol·licituds de l'Ingrés Mínim Vital, que es va posar en marxa fa just dos anys. Segons Alsina, les principals causes són "la burocràcia excessivament complicada i els requisits sense sentit".

Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector
Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector. tercersector.cat

Aquest dimecres comença a Barcelona, al Palau de la Música Catalana, el 7è Congrés del Tercer Sector Social. Alsina ha alertat que Catalunya corre el risc de quedar a la cua de la recuperació social si no hi ha canvis profunds en les polítiques. Per això, des del tercer sector, demanen una llei que els doni seguretat jurídica i d'acció perquè el seu múscul està "tocat".

En aquest sentit, la presidenta de la Taula del Tercer Sector ha detallat que les entitats van avançar 65 milions d'euros perquè no arribaven les subvencions i que per fer-ho van haver de demanar crèdits a les entitats bancàries, i que ara, "les subvencions no arriben ni per pagar els interessos".

"1 de cada 3 infants a casa nostra és pobre"

Des del Tercer Sector apunten que "1 de cada 3 infants a casa nostra és pobre, i que el risc de pobresa infantil a Catalunya és gairebé el doble de la mitjana europea". A més, asseguren que en el congrés, que té lloc el 15 i el 16 de juny, se centraran en les polítiques socials d'habitatge, perquè, segons exposen, "estem a la cua d'Europa". Francina Alsina ha enviat un missatge d'alerta, però assegura que encara som a temps.

Entrevista a Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

L'Ingrés Mínim Vital del 2021 no va tenir en compte els efectes de la pandèmia

Pobresa extrema a Catalunya

Segons José Manuel Ramírez, el president de l'Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials i de l'Observatori Estatal de Dependència, el titular de drets socials no ha sabut gestionar adequadament la injecció econòmica provinent de l'Estat

25 abril 2022

Sense categoria

SOCIETAT

1 de cada 3 habitants de la diòcesi de Barcelona pateix exclusió social

Són un total de 885.000 persones, 300.000 més que fa tres anys, segons dades de l'informe FOESSA 2021 de l'àrea de Barcelona fet per Càritas

4 abril 2022

Redacció