En directe

Fabricació Pròpia

POLÍTICA

SOCIETAT

Prop de la meitat dels autònoms a Catalunya no tenen una protecció adient davant el sistema de cotització

L'Organització d’Autònoms de Catalunya demana que es revisin els trams perquè siguin més justos i puntualitza que cal diferenciar ingressos bruts de resultats nets.

21 gener 2022

Redacció

Comparteix

Gairebé la meitat dels autònoms a Catalunya no estan protegits pel sistema de cotització. El president de l'Organització d'Autònoms de Catalunya (AUTCAT), Enric Rius, ha indicat en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que un plantejament de cotització per trams sempre serà injust perquè "en funció de l'espai del tram que et situïs, hi ha qui paga un 28% i un altre un 31%".

Ha respost així a la proposta del ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivà, qui ha plantejat quotes entre els 184 i els 1.267 euros per als treballadors per compte propi. Aquesta reforma del sistema d'aquest col·lectiu a la Seguretat Social es faria d'acord amb els seus ingressos reals. La intenció és tenir preparada aquesta mesura durant el primer trimestre d'aquest any amb l'horitzó que entri en vigor el 2023.


Rius també s'ha referit als ingressos dels autònoms i ha puntualitzat que cal diferenciar ingressos bruts de resultats nets, "perquè per un autònom no és el mateix el que factura que el guanya". A més, també ha afegit que "és lògic que els autònoms hagin de cotitzar en funció del que guanyin" però, des d'AUTCAT, demanen que s'integri el règim d'autònoms dins del règim general per poder estar en igualtat de drets i d'obligacions.

D'altra banda, la secretària del treball autònom del sindicat UGT i presidenta de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, Sandra Zapatero, en declaracions a aquesta emissora, ha remarcat que, a Catalunya, hi ha 237.000 autònoms 'sobrecotitzant' i que cal que els autònoms més vulnerables, que són un 45% del col·lectiu, tinguin una protecció més adient. "Les necessitats reals s'han d'adaptar a tots els trams del col·lectiu perquè no és de justícia social que un autònom que facturi menys de 20.000 euros l'any pagui el mateix que qui en facturi 50.000", ha apuntat.

ENTREVISTES SOBRE LA PROPOSTA DEL GOVERN DE CANVIAR EL RÈGIM D'AUTÒNOMS: Enric Rius, president d'AUTCAT, Sandra Zapatero, secretaria del treball autònom de la UGT i Omar Molina Garcia, director de l'àrea de laboral del despatx Durán-Sindreu

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

Jordi Vilaprinyó: "Ha estat una campanya de Nadal bona malgrat les restriccions"

El president del Gremi de Botiguers i Comerciants de Catalunya ha apuntat, pel que fa a les rebaixes, que el sector preveu un augment de les vendes de més del 8% respecte a l'any passat.

10 gener 2022

Redacció

POLÍTICA

El Govern creu que s’han d’apujar els impostos per implementar la renda bàsica

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el director de l'oficina de renda bàsica de la Generalitat, Sergi Raventós, considera que la mesura no serà un desincentiu per buscar feina.

1 desembre 2021

Redacció