En directe

La Caravana

ACTUALITAT

SOCIETAT

FACUA denuncia que hi ha companyies de gas i electricitat que pugen el preu de la potència contractada sense avisar

L'organització dedicada a la defensa dels drets del consumidor alerta que "no serveix de res canviar de companyia"

17 febrer 2022

Redacció

Comparteix

A Catalunya, l'índex de preus de consum ha caigut per primera vegada en deu mesos i se situa ara al 5,9%. Tot i això, la inflació continua disparada perquè es tracta de la segona taxa més elevada de la sèrie històrica. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el secretari general de FACUA a Catalunya, Gerard Hernández, ha alertat que hi ha companyies de gas i d'electricitat que pugen el preu de la potència contractada, independentment del compromís que s'hagi adquirit prèviament amb el client. "La companyia ha de comunicar prèviament el canvi de preu en la tarifa contractada i, aleshores, sense cap penalització, el consumidor ha de poder escollir lliurement si decideix continuar o si prefereix donar-se de baixa i canviar de companyia".

Augment del preu de l'electricitat i el gas

"El consumidor ha de poder escollir lliurement si decideix continuar en una mateixa companyia o prefereix donar-se de baixa i canviar de companyia"

Hernández ha afegit que si l'usuari no té contractada una tarifa regulada, pot rebre ofertes puntuals que puguin suposar un estalvi, a priori, però s'ha de ser prudent perquè a llarg plaç el preu pot acabar pujant si puja el del mercat majorista.

L'organització dedicada a la defensa dels drets del consumidor també ha avisat que s'han trobat molts abusos i errors en la facturació que acaben suposant un problema en l'economia familiar. "Si l'usuari paga una factura que no és la que creu que té contractada, aquest ha de reclamar les lectures reals i denunciar-ho si no és correcte perquè, d'aquesta manera, es traslladarà a les administracions i pot acabar derivant en sancions", ha aconsellat Hernández.

Facua també ha reptat al govern de la Generalitat a prendre mesures més valentes i no pal·liatives que frenin l'augment del preu de l'electricitat.

Més actualitat

MEDI AMBIENT

Greenpeace lamenta que Europa permetrà a les grans empreses posar l'etiqueta verda quan inverteixi en energies que no ho són

Consideren un procés de "rentat verd" la proposta de la Comissió Europea d'etiquetar el gas i la nuclear energies sostenibles.

3 febrer 2022

Redacció