En directe

Completes

MEDI AMBIENT

Greenpeace lamenta que Europa permetrà a les grans empreses posar l'etiqueta verda quan inverteixi en energies que no ho són

Consideren un procés de "rentat verd" la proposta de la Comissió Europea d'etiquetar el gas i la nuclear energies sostenibles.

3 febrer 2022

Redacció

Comparteix

L'endemà que la Comissió Europea s'hagi mostrat a favor que l'energia nuclear i el gas siguin considerades energies de la transició verda, entitats ecologistes com Greenpeace han alçat la veu pel perjudici que això pot comportar en un futur.

En una entrevista a Ràdio Estel, la responsable de taxonomia d'aquesta ONG, Meritxell Bennasar, ha criticat que això no deixa de ser un "procés de rentat verd", on es vol fer passar per sostenibles energies que no ho són. "A tot se li posa el color verd i tot és sostenible, i no és així", ha sentenciat Bennasar. A més, qualificant el gas i la nuclear com a energies verdes, la Comissió Europea obre la porta a grans empreses perquè posin l'etiqueta verda quan inverteixin en gas o nuclears "quan realment no ho són", lamenten des de Greenpeace. "Si tu tens uns estalvis i vols que el teu banc inverteixi en energia verda, aquesta podrà ser la nuclear i tu ni ho sabràs, aquest és el problema", ha explicat Bennasar.

"Si tu tens uns estalvis i vols que el teu banc inverteixi en energia verda, aquesta podrà ser la nuclear i tu ni ho sabràs. Aquest és el problema."

La proposta de la Unió Europea contempla que l'energia nuclear i el gas seran considerades verdes de manera transitòria; fins al 2030 el gas, i fins al 2045 la nuclear. La iniciativa, avalada per Alemanya i França desperta recels i la negativa de països com Espanya, Àustria o Dinamarca.

Des de Greenpeace ja han anunciat que ara començaran un procés de treball amb el Parlament Europeu, que durarà entre quatre i sis mesos, per evitar que la proposta acabi tirant endavant. Perquè la iniciativa no prosperi cal que 353 eurodiputats hi votin en contra.

Entrevista a Meritxell Bennasar, responsable de Taxonomia a Greenpeace Espanya

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció