En directe

La Caravana

MEDI AMBIENT

Greenpeace lamenta que Europa permetrà a les grans empreses posar l'etiqueta verda quan inverteixi en energies que no ho són

Consideren un procés de "rentat verd" la proposta de la Comissió Europea d'etiquetar el gas i la nuclear energies sostenibles.

3 febrer 2022

Redacció

Comparteix

L'endemà que la Comissió Europea s'hagi mostrat a favor que l'energia nuclear i el gas siguin considerades energies de la transició verda, entitats ecologistes com Greenpeace han alçat la veu pel perjudici que això pot comportar en un futur.

En una entrevista a Ràdio Estel, la responsable de taxonomia d'aquesta ONG, Meritxell Bennasar, ha criticat que això no deixa de ser un "procés de rentat verd", on es vol fer passar per sostenibles energies que no ho són. "A tot se li posa el color verd i tot és sostenible, i no és així", ha sentenciat Bennasar. A més, qualificant el gas i la nuclear com a energies verdes, la Comissió Europea obre la porta a grans empreses perquè posin l'etiqueta verda quan inverteixin en gas o nuclears "quan realment no ho són", lamenten des de Greenpeace. "Si tu tens uns estalvis i vols que el teu banc inverteixi en energia verda, aquesta podrà ser la nuclear i tu ni ho sabràs, aquest és el problema", ha explicat Bennasar.

"Si tu tens uns estalvis i vols que el teu banc inverteixi en energia verda, aquesta podrà ser la nuclear i tu ni ho sabràs. Aquest és el problema."

La proposta de la Unió Europea contempla que l'energia nuclear i el gas seran considerades verdes de manera transitòria; fins al 2030 el gas, i fins al 2045 la nuclear. La iniciativa, avalada per Alemanya i França desperta recels i la negativa de països com Espanya, Àustria o Dinamarca.

Des de Greenpeace ja han anunciat que ara començaran un procés de treball amb el Parlament Europeu, que durarà entre quatre i sis mesos, per evitar que la proposta acabi tirant endavant. Perquè la iniciativa no prosperi cal que 353 eurodiputats hi votin en contra.

Entrevista a Meritxell Bennasar, responsable de Taxonomia a Greenpeace Espanya

0:00 / 0:00

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció