En directe

Cocodril Club

MEDI AMBIENT

Greenpeace lamenta que Europa permetrà a les grans empreses posar l'etiqueta verda quan inverteixi en energies que no ho són

Consideren un procés de "rentat verd" la proposta de la Comissió Europea d'etiquetar el gas i la nuclear energies sostenibles.

3 febrer 2022

Redacció

Comparteix

L'endemà que la Comissió Europea s'hagi mostrat a favor que l'energia nuclear i el gas siguin considerades energies de la transició verda, entitats ecologistes com Greenpeace han alçat la veu pel perjudici que això pot comportar en un futur.

En una entrevista a Ràdio Estel, la responsable de taxonomia d'aquesta ONG, Meritxell Bennasar, ha criticat que això no deixa de ser un "procés de rentat verd", on es vol fer passar per sostenibles energies que no ho són. "A tot se li posa el color verd i tot és sostenible, i no és així", ha sentenciat Bennasar. A més, qualificant el gas i la nuclear com a energies verdes, la Comissió Europea obre la porta a grans empreses perquè posin l'etiqueta verda quan inverteixin en gas o nuclears "quan realment no ho són", lamenten des de Greenpeace. "Si tu tens uns estalvis i vols que el teu banc inverteixi en energia verda, aquesta podrà ser la nuclear i tu ni ho sabràs, aquest és el problema", ha explicat Bennasar.

"Si tu tens uns estalvis i vols que el teu banc inverteixi en energia verda, aquesta podrà ser la nuclear i tu ni ho sabràs. Aquest és el problema."

La proposta de la Unió Europea contempla que l'energia nuclear i el gas seran considerades verdes de manera transitòria; fins al 2030 el gas, i fins al 2045 la nuclear. La iniciativa, avalada per Alemanya i França desperta recels i la negativa de països com Espanya, Àustria o Dinamarca.

Des de Greenpeace ja han anunciat que ara començaran un procés de treball amb el Parlament Europeu, que durarà entre quatre i sis mesos, per evitar que la proposta acabi tirant endavant. Perquè la iniciativa no prosperi cal que 353 eurodiputats hi votin en contra.

Entrevista a Meritxell Bennasar, responsable de Taxonomia a Greenpeace Espanya

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció