En directe

Sense distància

ACTUALITAT

POLÍTICA

Joan Ignasi Elena defensa que els botellots "s'han d'endreçar" amb la col·laboració de les entitats, l'oci nocturn i les administracions

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, veu la decisió del TSJC d'enviar a judici a Torrent, una mostra més de "repressió" cap a l'independentisme.

10 març 2022

Redacció

Comparteix

El Síndic de Greuges Barcelona ha proposat crear espais perquè els joves hi facin botellots, amb serveis com un punt lila, recollida d'escombraries o lavabos, tal com ja han posat en marxa altres municipis. En aquest sentit, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat a Ràdio Estel que els botellots "s'han d'endreçar amb la complicitat entre els mateixos empresaris de l'oci nocturn, el moviment associatiu i l'ajuntament".

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el titular del Departament creu que la proposta " va en la línia del que ell ja va suggerir en el seu dia" i que, per tant, "li quadraria" com una manera de gestionar l'espai públic. Tot i això, ha evitat valorar si ho veu "bé o malament", perquè no coneix la proposta al detall.

El judici a Roger Torrent

En la plana política, Elena ha titllat de "surrealista" la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'enviar a judici al conseller d'Empresa i Treball i expresident de la Mesa del Parlament, Roger Torrent, i tres exmembres més. Elena ha defensat que "Torrent no va desobeir, només va deixar que al Parlament es parlés". "Això indica que, per part d'alguns sectors de l'Estat, la repressió no s'atura i és lamentable", ha sentenciat.

Catalunya: un objectiu?

Respecte a la possibilitat que Catalunya s'hagi convertit en objectiu, a 15 dies de guerra entre Rússia i Ucraïna, Elena ha dit que "no li consta". El conseller ha explicat, però, que el Departament ha reforçat la seguretat dels consolats ucraïnès i rus a Barcelona i a les mobilitzacions que se'n derivin. També ha assegurat que "l'alerta terrorista no s'ha elevat" a conseqüència de la guerra a Ucraïna.

Davant l'arribada de refugiats a Catalunya, el conseller d'Interior ha manifestat que "és un repte molt notable perquè hi ha una incertesa sobre el nombre de persones que puguin venir", però ha assegurat que "el Govern està preparat per acollir-los". Ara bé, ha apuntat que "cal canalitzar aquesta ajuda i organitzar-la a través de les institucions i de les entitats".

Llei de policia

A finals d'any, Catalunya tindrà una nova llei de policia, tal com va anunciar ahir el conseller Elena al Parlament. Un dels punts de discussió és si el cos de Mossos d'Esquadra s'ha de fiscalitzar més enllà de la feina que fa el Síndic de Greuges. El conseller d'Interior ha assegurat que "estan oberts que això pugui passar i li consta que Mossos d'Esquadra no ho veu com una tragèdia, sinó al contrari perquè estan convençuts de la feina que fan".

Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció