En directe

Sense distància

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

ESGLÉSIA MÓN

La Sagrada Família recupera el calendari inicial de construcció i el gruix de les obres acabarà el 2026

Per finalitzar el temple quedaria pendent la façana de la Glòria, que continua aturada pel conflicte veïnal

22 setembre 2022

Redacció

Comparteix

El proper 16 de desembre del 2022 s’inauguraran les torres dels Evangelistes Marc, amb la figura del lleó, i Lluc, que portarà la figura del bou. Pel que fa a les dues torres restants, la de Mateu i Joan, s’acabaran el desembre del 2023. La capella de l’Assumpta, situada al carrer Provença, té previst que s’acabi el 2024 i, el 2025, s’haurà construït la totalitat de la torre de Jesús, exceptuant la Creu, que no estarà enllestida fins a finals de 2025, principis del 2026.

La Sagrada Família
La Sagrada Família el 22 de setembre de 2022 . Foto: Sílvia Muñoz

Ho ha avançat el president delegat de la junta constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, al programa 'El Matí a Radio Estel', qui ha insistit que, “amb el replantejament constructiu que s’ha fet, les noves tècniques i l’increment de turisme després de l’aturada per la pandèmia que s’ha vist entre els mesos de juliol i setembre podem recuperar aquestes dates, que per nosaltres són molt satisfactòries”. Ara bé, Camps ha assenyalat que “la façana de la Glòria i les quatre últimes torres de menor alçada no estaran llestes el 2026”

Pinacles de tamany natural que culminaran dos de les torres dels evangelistes de la Sagrada Família. El lleó, rematarà la de Marc i el bou, la de Lluc. Foto: Sílvia Muñoz

Pel que fa a la xifra de visitants, Camps ha puntualitzat que l’estiu ha estat força satisfactori. “Estem al 70% del que vam tenir el 2019, abans de la pandèmia. El pic més alt de visitants va ser de 14.000 persones i esperem arribar als tres milions i mig a finals d’any”, ha concretat el president de la junta constructora. També ha afegit que una de les finalitats del turista que ve a Barcelona és visitar les obres del temple, però també han notat un increment del públic local que té ganes de veure com avança el projecte d’Antoni Gaudí. El constructor ha reivindicat que la Sagrada Familia continua sent el monument més visitat d’Espanya.

Entrevista a Esteve Camps, president delegat de la junta constructora de la Sagrada Família

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

CULTURA

ESGLÉSIA

Esteve Camps, president del Patronat de la Sagrada Família: "En cap moment ha estat en perill la continuïtat de l'obra del Temple."

Les obres del temple de la Sagrada Família no s'aturen i segons ha confirmat aquest dimarts a Ràdio Estel el president del patronat Esteve Camps, el pròxim 8 de desembre s'inaugurarà la torre de Maria, la segona més alta de la Basílica.

21 setembre 2021

Redacció