En directe

Sense distància

POLÍTICA

SOCIETAT

Rosa Gubianes, inspectora dels Mossos, sobre la paritat: "Si no fem res, serà molt difícil poder arribar-hi"

Gubianes, també cap de la Unitat d'Igualtat i Equitat, considera que s'han d'emprendre accions més enllà de la bona voluntat”

19 gener 2022

Redacció

Comparteix

Rosa Gubianes, Inspectora dels Mossos d'Esquadra i cap de la Unitat d'Igualtat i Equitat, ha puntualitzat a Ràdio Estel que el cos policial és el que compta amb més presència de dones: un 22%. En una entrevista al programa 'El Matí de Ràdio Estel', la inspectora dels Mossos d'Esquadra ha exposat que "s'han d'emprendre accions més enllà de la bona voluntat. Accions que impliquen trencar els estereotips de gènere, tenir referents femenins del sector, revisar les proves físiques i, a més, reservar places".

El Departament d'Interior ha posat en marxa un pla per tal d'aconseguir que més dones formin part dels cossos operatius de Mossos d'Esquadra, Bombers i Agents Rurals a Catalunya. D'aquesta manera, reserva un 40% de les places a dones per tal d'eliminar la gran manca de paritat dels cossos.

De totes maneres, Gubianes ha puntualitzat les quotes són una recomanació de les Nacions Unides per tal d'aconseguir la igualtat en tots els àmbits.

Anna Servent, cap regional d'agents rurals de l'Alt Pirineu, ha apuntat també en el programa que "la presència de les dones en el sector és tan sols d'un 13%". Servent ha exposat que "més enllà de la tardança a incorporar dones en el cos dels Agents Rurals, sempre han faltat referents femenins".Tot i això, la Cap d'agents rurals de l'Alt Pirineu, ha reiterat que "d'ençà que els equips tenen més presència femenina, aquests han guanyat més diversitat. I, per tant, més punts de vista a l'hora de buscar solucions". "La societat està composta per homes i dones i això s'ha de veure reflectit en el sector", ha exposat.

Rosa Gubianes, cap de la Unitat d'Igualtat i Equitat dels Mossos d'Esquadra, als estudis de Ràdio Estel

Anna Servent, cap regional d'agents rurals de l'alt Pirineu: "Els equips han guanyat en presència femenina, però també en diversitat"

De fet, les xifres apunten que sense quotes, al ritme actual d'incorporació de dones, la paritat -entesa en el 40%, i no en el 50%- no arribaria a Mossos fins al 2067. Als bombers, fins al 2144. i als agents rurals, fins al 2101.

Entrevista a Rosa Gubianes, cap de la Unitat d'Igualtat de Mossos d'Esquadra, i a Anna Servent, cap regional d'agents rurals a l'Alt Pirineu

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

POLÍTICA

RÀDIO ESTEL

Els Mossos d’Esquadra adquireixen el material per protegir-se en cas que es facin servir gas pebre o gasos lacrimògens per valor de més de 2 milions d’euros

Màscara antigàs.

El contracte inclou 1.300 cascs d'ordre públic i 800 màscares antigàs que seran per a les unitats antiavalots i és el doble de material que l'adquirit l'any 2020.

1 octubre 2021

Redacció