En directe

La Caravana

SOCIETAT

"Ada Colau no ha assolit els necessaris acords per governar bé"

El programa El Mirador de l'actualitat ha analitzat aquest dimarts el mandat d’Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona, que passa l’equador amb llums i ombres: inversió forta…

30 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El programa El Mirador de l'actualitat ha analitzat aquest dimarts el mandat d’Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona, que passa l’equador amb llums i ombres: inversió forta en barris, ambició social amb precipitacions, contenció del turisme, visió molt parcial del que és el desenvolupament de la ciutat i uns resultats encara pobres. Koldo Blanco, regidor de Ciutadans a l'Ajuntament, i l'exgerent municipal Àngel Miret, ara coordinador per a l'Acollida als Refugiats de la Generalitat, han coincidit en la idea que "Ada Colau no ha assolit els necessaris acords per governar bé", tenint en compte que, amb els 11 regidors de Barcelona en Comú sobre 41, només ha aconseguit un pacte amb els 4 del PSC, lluny de la majoria absoluta. Ha estat en un col·loqui en què Ràdio Estel havia convidat un representant de l'equip de govern municipal o de la formació que li dona suport. A diferència d'un programa de l'any passat dedicat al mateix tema, aquesta vegada no ens ho han facilitat, malgrat la nostra insistència.
Àngel Miret ha atribuït l'actual escenari municipal de la capital catalana a "l'evolució emergent de nous partits populistes amb els quals s'ha trencat la polarització que portava dècades funcionant a Europa i que ha entrat en crisi". De la gestió de Colau, ha lamentat que "ara veu que moltes de les seves promeses, com ara la d'acabar amb els desnonaments, no s'han pogut complir, i l'alcaldessa ho sabia o almenys ho hauria de saber". Blanco, per la seva banda, ha dit que la seva valoracio "és negativa però no especialment com a oposició, sinó perquè Colau aplica unes polítiques sense capacitat de pactar o de sumar esforços en la pluralitat de l'actual Ajuntament".
Aquests dos anys de govern de Barcelona en Comú s'han complert tot just quan neix el nou partit Catalunya en Comú, impulsat per la mateixa Ada Colau. Tant el regidor de Ciutadans com l'exgerent municipal han valorat l'última enquesta, que manté el partit de l'alcaldessa com la força més votada, com una radiografia "que manté la fragmentació, malgrat els canvis amb el trencament de Convergència i Unió".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 30 de maig.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023