En directe

Fórmula Estel

CULTURA

"Agraïm als lectors la seva resposta, que ha estat majoritària"

Marcel·lí López, director de l’editorial Claret, i Ignasi Moreta, editor de Fragmenta, han explicat aquest dijous a Ràdio Estel com han viscut aquesta diada de…

23 abril 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
Marcel·lí López, director de l’editorial Claret, i Ignasi Moreta, editor de Fragmenta, han explicat aquest dijous a Ràdio Estel com han viscut aquesta diada de Sant Jordi tan diferent, amb els lectors confinants i sense poder participar-hi al carrer. En declaracions al programa El Mirador de l'actualitat, López ha dit que els editors “han viscut amb molta tristor aquesta jornada, tan pensada per a abraçades i trobades”. A més, ha afegit que  treballen tot l’any per a aquest dia i que “ens agradaria ser al carrer, però ja vindrà el moment”. Per la seva banda, Moreta ha explicat que “la situació actual ens obliga a no absolutitzar les tradicions i els hàbits”, i que “aquest any la prioritat ha estat la salut pública, i ens hem posat al servei de les autoritats, que marquen un distanciament social”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 23 d'abril

 

Preguntats per les noves dinàmiques de les seves editorials en temps de confinament, el representant de Claret ha comentat que, “per les xarxes, continuem oferint tot el nostre catàleg, pel web claret.cat”. També ha expressat tot el seu “agraïment als lectors perquè la seva resposta ha estat majoritària”. Ha afegit, a més, que “el portal llibreriesobertes.cat posa en pràctica la idea que el llibre continua sent a la llibreria, en proximitat, i sense posar en perill la salut dels transportistes”. Per la seva banda, el fundador de Fragmenta ha explicat que per els seus lectors han ofert “que el qui triï un llibre per la web fragmenta.cat destini el 30 per cent de l’import a una iniciativa per apadrinar una llibreria, per ajudar en aquest temps de dificultat”. I pel que fa a possibilitat de celebrar Sant Jordi el 23 de Juliol, Marcel·lí López ha dit que tot el món editorial està “a l’expectativa de la jornada” i, alhora, ha afegit que aquesta nova data canviarà molt les coses perquè “la gent se’n va a segones residències i la calor posaria serioses dificultats pere tot plegat”.

D’altra banda, Ignasi Moreta ha recomanat, des de la seva condició d'editor de llibre religiós, una obra sobre Ignasi de Loiola, de Xavier Melloni, que considera “el regal que fa l’autor a la Companyia de Jesús i a tota l’espiritualitat ignasiana”. Igualment ha afegit que aquest llibre “no consisteix en una hagiografia, sinó que és per llegir la vida de Sant Ignasi en clau espiritual, alhora que permet veure fins a quin punt la vida de Sant Ignasi ens ensenya alguna cosa”. El seu títol és Èxode i èxtasi d’Ignasi de Loiola. Finalment, l'editor de Fragmenta ha explicat que, tot i que “la nostra població està confinada i no assisteix a actes culturals, la situació no durarà tota la vida, i cal aprofitar les petites escletxes que ens permeten viure mínimament”.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció