En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

Agustí Borrell, vicari general del Carmel Descalç, valora positivament l'Any Teresià "sobretot pel seu gran ressò"

Aquest dijous es tanca l'Any Teresià, que ha servit per commemorar el cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús. Des del 15 d'octubre…

14 octubre 2015

Redacció

Comparteix
Aquest dijous es tanca l'Any Teresià, que ha servit per commemorar el cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús. Des del 15 d'octubre de l'any passat, s'han fet diferents actes a nivell català, espanyol i internacional. Agustí Borrell, vicari general del Carmel Descalç, ha dit aquest dimecres, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que aquest any "mereix una valoració positiva, després del gran ressò de les celebracions a tot el món". Això, segons el carmelita descalç català, ha provocat "gran sorpresa perquè pocs esperaven que la presència de gent i l'interès i entusiasme per la figura de Santa Teresa fossin tan grans, cosa que fa que tots ens adonem de la seva actualitat i validesa per al cristianisme d'avui".
Agustí Borrell ha destacat que "la gran aportació de Santa Teresa ha estat la gran reforma que va fer, primer a l'interior del Carmel i després en tota l'Església, en uns temps convulsos de grans tensions, però sempre sens trencar la comunió i sense separar-se de l'Església, tot amb gran coratge i fortalesa, sense desanimar-se i buscant nous camins per tirar endavant". El vicari general s'ha referit, en aquesta línia, a una frase de la santa d'Àvila, "és temps de caminar, amb determinada determinació", reflexió que s'ha fet servir molt aquests dies, coincidint amb el final de l'Any Teresià.
Aquest dijous, a les 11.30 hores, es farà a Àvila la cloenda oficial de l'Any Teresià, amb una celebració de l'eucaristia presidida pel president de la Conferència Episcopal  Espanyola, Ricardo Blázquez, i concelebrada per la majoria de bisbes espanyols i el superior general dels Carmelites Descalços, Saverio Cannistrà, entre d'altres. La culminació arriba després d'un any en què s'han organitzat, entre altres grans activitats, una trobada europea de joves, del 5 al 9 d'agost a Àvila, i una jornada de tota la família teresiana a Montserrat.
Una altra aportació a aquest Any Teresià, des de Catalunya, ha estat el musical Si Teresa volviera, elaborat i representat per un grup de pares, alumnes i professors del Col·legi de les Teresianes del carrer Ganduxer de Barcelona. "És una obra molt ben feta que, a més, es representarà el 24 d'octubre a Lleida en un congrés sobre la interioritat habitada", ha explicat Agustí Borrell. El vicari general del Carmel Descalç, a més, ha recordat "la celebració inaugural de l'Any Teresià a l'octubre passat a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona".

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció