En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Ahmed Benallal: "Les parelles mixtes són el millor exemple de cooperació i de resolució de conflictes"

Aquest dimecres a la Fórmula Estel hem parlat amb l’Ahmed Benallal, del Grup de Recerca Islamocristià de Barcelona, i coeditor, juntament amb Jordi Giró, del…

6 abril 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dimecres a la Fórmula Estel hem parlat amb l’Ahmed Benallal, del Grup de Recerca Islamocristià de Barcelona, i coeditor, juntament amb Jordi Giró, del llibre Les parelles mixtes islamocristianes - Un amor transgressor que posa a prova prejudicis i fronteres (Editorial Claret): "El llibre aporta molta informació, molts consells i moltes experiències personals que poden ajudar a les parelles mixtes", ha especificat l'Ahmed Benallal. Matrimoni mixte és aquell en el qual els contraents no confessen la mateixa fe. Poden ser-ho el d’un creient amb un ateu, el d’un catòlic amb un protestant, o el d’un catòlic amb un musulmà, que és del què tracta aquest llibre.
Es tracta d'un conjunt de 12 textos que aborden des de diferents punts de vista (des del més biogràfic al més institucional i legal) el fenomen cada cop més estès de les parelles mixtes islamocristianes: “Les parelles mixtes són el millor exemple de cooperació i de resolució de conflictes”, ha remarcat Benallal. Amb tot, tenen dificultats pel fet de ser de religions diferents: “El gran repte és superar el nucli familiar i el poble o la ciutat. Quan es tracta d'una parella mixta i sobretot islamocristiana, sempre trobem que molta gent vol intervenir: la família té una opinió, els amics, l’entorn…". El coeditor, que és musulmà i està casat amb una cristiana, apunta que una parella mixta “és una relació de parella amb tot el que porta”, i que els problemes es solucionen “amb diàleg: no hi ha altres solucions màgiques”.
L’Ahmed Benallal assegura que, encara que siguin de confessions religioses diferents, creure ajuda molt a la convivència: "Encara que és una mica diferent l’Islam i el cristianisme, pertanyen a la mateixa arrel, i els referents bíblics són els mateixos, de la branca abrahamica. Hi ha una entesa". Per això critica que quan les parelles de creences diferents es trenquen s’addueixi a causes religioses: “És fàcil dir que per qüestions religioses o qüestions culturals no hem arribat a solucinar-ho: jo crec que és una mentida”.
Escolta l’entrevista a en Ahmed Benallal (minut 28)

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció