En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Ahmed Benallal: "Les parelles mixtes són el millor exemple de cooperació i de resolució de conflictes"

Aquest dimecres a la Fórmula Estel hem parlat amb l’Ahmed Benallal, del Grup de Recerca Islamocristià de Barcelona, i coeditor, juntament amb Jordi Giró, del…

6 abril 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dimecres a la Fórmula Estel hem parlat amb l’Ahmed Benallal, del Grup de Recerca Islamocristià de Barcelona, i coeditor, juntament amb Jordi Giró, del llibre Les parelles mixtes islamocristianes - Un amor transgressor que posa a prova prejudicis i fronteres (Editorial Claret): "El llibre aporta molta informació, molts consells i moltes experiències personals que poden ajudar a les parelles mixtes", ha especificat l'Ahmed Benallal. Matrimoni mixte és aquell en el qual els contraents no confessen la mateixa fe. Poden ser-ho el d’un creient amb un ateu, el d’un catòlic amb un protestant, o el d’un catòlic amb un musulmà, que és del què tracta aquest llibre.
Es tracta d'un conjunt de 12 textos que aborden des de diferents punts de vista (des del més biogràfic al més institucional i legal) el fenomen cada cop més estès de les parelles mixtes islamocristianes: “Les parelles mixtes són el millor exemple de cooperació i de resolució de conflictes”, ha remarcat Benallal. Amb tot, tenen dificultats pel fet de ser de religions diferents: “El gran repte és superar el nucli familiar i el poble o la ciutat. Quan es tracta d'una parella mixta i sobretot islamocristiana, sempre trobem que molta gent vol intervenir: la família té una opinió, els amics, l’entorn…". El coeditor, que és musulmà i està casat amb una cristiana, apunta que una parella mixta “és una relació de parella amb tot el que porta”, i que els problemes es solucionen “amb diàleg: no hi ha altres solucions màgiques”.
L’Ahmed Benallal assegura que, encara que siguin de confessions religioses diferents, creure ajuda molt a la convivència: "Encara que és una mica diferent l’Islam i el cristianisme, pertanyen a la mateixa arrel, i els referents bíblics són els mateixos, de la branca abrahamica. Hi ha una entesa". Per això critica que quan les parelles de creences diferents es trenquen s’addueixi a causes religioses: “És fàcil dir que per qüestions religioses o qüestions culturals no hem arribat a solucinar-ho: jo crec que és una mentida”.
Escolta l’entrevista a en Ahmed Benallal (minut 28)

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció