En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Aina Vidal: "El departament d’Educació no escolta a ningú: ni a pares, ni a nens ni als mestres"

La diputada i portaveu adjunta de Sumar es mostra molt crítica amb la gestió que ha fet Educació de l'informe PISA

18 desembre 2023

Redacció

Comparteix
Aina Vidal: “El departament d’Educació no escolta a ningú: ni a pares, ni a nens ni als mestres”
Aina Vidal, portaveu adjunta de Sumar al Congrés dels Diputats, a Ràdio Estel / Ràdio Estel

La portaveu adjunta de Sumar al Congrés dels Diputats, Aina Vidal, es mostra molt crítica amb el departament d’Educació per la gestió dels resultats de l’informe PISA. Creu que la conselleria “no escolta a ningú. Ni als pares ni als nens ni tampoc als mestres i culpabilitza les persones migrades dels mals resultats sense haver demanat perdó per aquest assenyalament”.

En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, Aina Vidal creu que la carta que la consellera d'Educació va enviar a les famílies creu que “hauria de començar demanant perdó a la comunitat racialitzada i també disculpes pels anys de dèficit d’inversió a Catalunya”, remarca. Un text que també hauria hagut de reconèixer la tasca que fan els professionals. Per tot plegat, creu que el govern ha fet una gestió “inútil”. 

“És vergonyós que vinguin eurodiputats de dretes a analitzar l’Educació de Catalunya" 

Sobre l’arribada, aquest dilluns, d’eurodiputats a Catalunya per analitzar la immersió lingüística, Vidal creu que és “vergonyós” i que només venen “a crear conflicte”. Considera que els eurodiputats de dretes no han parat atenció a analitzar com es troba l’Educació a Espanya i a Catalunya. “Molta gent de l’àmbit de l’Educació reclama que no escoltem tant l'informe PISA i n’analitzem d’altres menys interessats, però que han posat sobre la taula les deficiències que hi ha", assegura.  

“No hi ha una guerra oberta entre Sumar i Podem” 

Sobre les diferències entre Sumar i Podem, Aina Vidal assegura que no hi ha una guerra oberta entre les dues formacions.  Ara bé, creu que la decisió del grup lila de marxar al grup mixt “és una decisió errònia, ja que no tindran la capacitat de tirar endavant polítiques”. Tot plegat creu que es deu a un “interès electoralista” que no comparteix. En tot cas, opina que tots dos partits haurien d’anar de la mà per tal d’aturar l’auge de l’extrema dreta.  

Quan es declarà la zona tensionada?

“Abans que acabi l’any, es publicarà l’índex de llei d’habitatge que permetrà saber quines zones estan més tensionades” així ha assegurat Aina Vidal, que també ha demanat compromís a la nova ministra d’habitatge, Isabel Rodríguez. Creu que els tempos es compliran, ja que s‘ha lluitat molt perquè existeixi una llei, que encara considera “insuficient”. Primer, però, creu que cal que es publiqui l’índex que permetrà aquesta reducció de preus. En aquest sentit, la portaveu adjunta de Sumar ha assegurat que el seu partit donarà suport als socialistes per tirar endavant els pressupostos. “Hi ha d’haver una partida quantiosa per ampliar el parc públic d’habitatge i no només de lloguer”, assegura.  

Aina Vidal: “El departament d’Educació no escolta a ningú. Ni a pares ni a nens ni tampoc els mestres”

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

EDUCACIÓ

Meritxell Ruiz: "A l’escola se’ns està demanant de tot i no tenim temps"

Meritxell Ruiz: “A l’escola se’ns està demanant de tot i no tenim temps”

Meritxell Ruiz, secretària general de Fundació Escola Cristiana Catalunya, demana conciliació per a les famílies a les administracions

15 desembre 2023

Redacció