En directe

Estel Migdia

EDUCACIÓ

Meritxell Ruiz: "A l’escola se’ns està demanant de tot i no tenim temps"

Meritxell Ruiz, secretària general de Fundació Escola Cristiana Catalunya, demana conciliació per a les famílies a les administracions

15 desembre 2023

Redacció

Comparteix
Meritxell Ruiz: “A l’escola se’ns està demanant de tot i no tenim temps”
Meritxell Ruiz, secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, als Estudis de Ràdio Estel en una imatge d'arxiu.

La secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Meritxell Ruiz, fa una crida a les famílies a corresponsabilitzar-se de l’educació dels infants i joves i evitar que sigui l’escola qui se'n faci càrrec únicament.

En una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel, Ruiz avisa que “ara a l’escola se’ns està demanant de tot i no tenim temps”. “Hi ha un problema de salut mental, però no som psiquiatres ni psicòlegs, som docents”, sentencia. A més a més, Ruiz alerta que la davallada de resultats no només és un problema educatiu i ha recordat que els nens estan 175 dies a l’escola, però que la resta els passen a casa. “Si les famílies arriben a les 22 h a casa, com carai podem dedicar-nos a educar els nostres fills?”. 

“Si les famílies arriben a les 10 del vespre a casa, com carai podem dedicar-nos a educar els nostres fills?”

L'INFORME PISA, NO VINCULABLE A LA IMMIGRACIÓ

Sobre l’Informe PISA, que situa Catalunya a la cua de l’Estat, la secretària general, matisa que els resultats “no es poden vincular a la immigració”. Ruiz explica que “l’informe són 50 centres i tenim centres d’alta complexitat amb 28 nacionalitats on els resultats són molt bons" i ha valorat “que se n’està fent massa soroll”. “Així és molt difícil anar a l’arrel del problema”, ha comentat. 

"L’informe són 50 centres i tenim centres d’alta complexitat amb 28 nacionalitats on els resultats són molt bons"

LA CLAU DE L'ÈXIT DE L'ESCOLA CONCERTADA

Ruiz ha apuntat que l’escola concertada ha obtingut millors resultats a l’informe PISA que la pública perquè “l’autonomia del centre concertat no la té un centre públic”. La secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya manifesta que tenen llibertat per escollir perfils diferents. “Si tens un problema de cardiòleg, aniràs al cardiòleg oi? Doncs a l’educació passa igual. Cada centre ha de tenir especialistes en allò que necessita”. 

“Si tens un problema de cardiòleg, aniràs al cardiòleg oi? Doncs a l’educació passa igual. Cada centre ha de tenir especialistes en allò que necessita”

Finalment, sosté que la relació entre l’escola cristiana i la consellera d'Educació és “bona”. “Hem parlat sovint i coincidim en algunes orientacions. Anna Simó ha dit que és la consellera de tot el servei d’educació de Catalunya i ho valorem positivament”, defensa. 

Meritxell Ruiz: "A l’escola se’ns està demanant de tot i no tenim temps"

0:00 / 0:00

Més actualitat

TELEVISIÓ

Mónica López: "No s'ha d'anar a El Hormiguero"

Mónica López sobre El Hormiguero

L'actriu explica que es va negar a anar al programa perquè creu que el presentador del programa, Pablo Motos, blanqueja el feixisme

22 juny 2023

Redacció

EDUCACIÓ

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023