En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

L'Ajuntament de Barcelona no respon la petició d'informació sobre l'exhibició de Fórmula 1 al centre de la ciutat

El Síndic de Greuges de Barcelona lamenta la falta de resposta del govern de Jaume Collboni

12 juny 2024

Redacció

Comparteix
exhibició fórmula 1 barcelona

La institució, que vetlla pels drets dels ciutadans, ha reconegut en una entrevista al programa Fabricació pròpia de Ràdio Estel que la falta de resposta del consistori barceloní els ha obligat "a emetre la resolució sense aquesta resposta" sobre l'acte d'exhibició de la Fórmula 1 previst a la ciutat de Barcelona. Una resolució en la qual s'insta l'Ajuntament a traslladar l'activitat prevista pel 19 de juny al Passeig de Gràcia i celebrar-la al Circuit de Catalunya, a Montmeló.

Conclusions de l'informe del Síndic sobre l'acte de Fórmula 1

I és que, com ha explicat el mateix síndic, David Bondia, "no sabem què aporta passejar cotxes cremant neumàtics, contaminació atmosfèrica, contaminació acústica... No sabem quins beneficis aporta, però sí que sabem els perjudicis que pot acabar comportant i, sobretot, la imatge que acabarem donant". De fet, segons adverteixen des de la institució, amb la celebració d'aquesta activitat es veuen vulnerats diversos drets: "El dret a l'espai públic, el dret a la mobilitat sostenible, el dret al medi ambient i el dret a la salut".

"No sabem què aporta passejar cotxes cremant neumàtics

És per tot això que des del Síndic de Greuges de Barcelona insten l'Ajuntament a reflexionar i cancel·lar l'activitat al mig de Barcelona, ja que "aporta més perjudicis que beneficis per a la ciutadania". Especialment perquè es fa en una zona "de baixes emissions, de peatonització de molts carrers,de reducció de la velocitat i on el diòxid de nitrogen està més disparat de tota la ciutat". De fet, la Sindicatura acusa el govern de Jaume Collboni de falta de coherència en termes de lluita contra la crisi climàtica, si es manté l'exhibició de Fórmula 1 al centre de Barcelona.

Cal recordar que totes les recomanacions que es fan des del Síndic de Greuges de Barcelona no són vinculants i, per tant, qui té la darrera paraula en acceptar les propostes són els diversos agents implicats en cada resolució.

Escolta l'entrevista amb David Bondia, Síndic de Greuges de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024