En directe

La Caravana

PROGRAMES

"Al món no hi manca menjar, sinó gent compromesa"

El president de Mans Unides a Barcelona, Joan Martí Llobet, la dirigent de Càritas Barcelona Mercè Darnell i la treballadora social Míriam San José, vinculada…

16 octubre 2018

@rafasanahuja

Comparteix
El president de Mans Unides a Barcelona, Joan Martí Llobet, la dirigent de Càritas Barcelona Mercè Darnell i la treballadora social Míriam San José, vinculada a l'Hospital de Campanya de l'església de Santa Anna de Barcelona, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, la problemàtica relacionada amb la mala distribució del menjar, coincidint amb el Dia Mundial de l'Alimentació. Martí ha destacat la importància de la solidaritat, i ha recordat el drama que es viu en bona part del món. El president de Mans Unides ha recordat les "terribles situacions que es viuen en països com Etipoia, en què donar a llum és jugar-se la vida". També ha parlat dels 600 projectes d'ajuda que l'entitat desenvolupa a tot el món, alhora que ha dit que la gran pregunta que es fa la majoria de la humanitat cada no és "què menjaré avui?", sinó "si podré menjar avui". En aquesta línia, ha conclòs que, "al món, no hi manca menjar, sinó gent compromesa".

Mercè Darnell, de Càritas diocesana de Barcelona, ha explicat que el problema de l'alimentació "va lligat a altres necessitats bàsiques que no s'han d'oblidar, principalment la manca d'habitatge i els salaris precaris que no permeten cobrir totes les despeses bàsiques i donen com a resultat una mala alimentació i, per tant, una salut precària". Des de Càritas, segons explicava Darnell, hi ha "una visió global de tota aquesta problemàtica". Per la seva banda, Míriam San José ha destacat la tasca que realitzen en la parròquia i que "el repte no s'atura aquí, ja que el projecte està en plena lluita contra la pobresa i l'exclusió social. Mentrestant, en el Dia Mundial de l'Alimentació, Joan Martí ha recordat, que, davant la situació d’extrema pobresa que avui dia viuen fins a 821 milions de persones arreu del món, és important anar a "les grans causes d’aquesta injustícia i privació de drets".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 16 d'octubre.

Mans Unides explica, en un comunicat, que ha augmentat per tercer any consecutiu el nombre de persones que passen fam al món, concretament dels 805 milions d'ara fa tres anys a la xifra actual de 821 milions. La majoria d’aquestes persones, que sumades representen l’11% de la població total del planeta, viuen en països en desenvolupament de l’Àsia, l’Àfrica i l’Amèrica Llatina, on l'organització catòlica hi està molt present amb diversos projectes.

Pel que fa a les causes d’aquest augment, l’organització ha exposat que la fam “és una realitat multicausal provocada”, entre d’altres coses, per la mercantilització d’aliments, la insostenibilitat social i mediambiental de la producció, i la pèrdua i malbaratament d’aliments. Precisament, per tractar l’augment de la fam, i en concret per abordar les dificultats per aconseguir el dret a l’alimentació a l'Àfrica, Mans Unides celebrarà del 27 al 31 d’octubre la II Trobada Internacional sobre el Dret a l’Alimentació a Dakar (Senegal), amb socis locals de l’Àfrica francòfona.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023