En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Al món no hi manca menjar, sinó gent compromesa"

El president de Mans Unides a Barcelona, Joan Martí Llobet, la dirigent de Càritas Barcelona Mercè Darnell i la treballadora social Míriam San José, vinculada…

16 octubre 2018

@rafasanahuja

Comparteix
El president de Mans Unides a Barcelona, Joan Martí Llobet, la dirigent de Càritas Barcelona Mercè Darnell i la treballadora social Míriam San José, vinculada a l'Hospital de Campanya de l'església de Santa Anna de Barcelona, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, la problemàtica relacionada amb la mala distribució del menjar, coincidint amb el Dia Mundial de l'Alimentació. Martí ha destacat la importància de la solidaritat, i ha recordat el drama que es viu en bona part del món. El president de Mans Unides ha recordat les "terribles situacions que es viuen en països com Etipoia, en què donar a llum és jugar-se la vida". També ha parlat dels 600 projectes d'ajuda que l'entitat desenvolupa a tot el món, alhora que ha dit que la gran pregunta que es fa la majoria de la humanitat cada no és "què menjaré avui?", sinó "si podré menjar avui". En aquesta línia, ha conclòs que, "al món, no hi manca menjar, sinó gent compromesa".

Mercè Darnell, de Càritas diocesana de Barcelona, ha explicat que el problema de l'alimentació "va lligat a altres necessitats bàsiques que no s'han d'oblidar, principalment la manca d'habitatge i els salaris precaris que no permeten cobrir totes les despeses bàsiques i donen com a resultat una mala alimentació i, per tant, una salut precària". Des de Càritas, segons explicava Darnell, hi ha "una visió global de tota aquesta problemàtica". Per la seva banda, Míriam San José ha destacat la tasca que realitzen en la parròquia i que "el repte no s'atura aquí, ja que el projecte està en plena lluita contra la pobresa i l'exclusió social. Mentrestant, en el Dia Mundial de l'Alimentació, Joan Martí ha recordat, que, davant la situació d’extrema pobresa que avui dia viuen fins a 821 milions de persones arreu del món, és important anar a "les grans causes d’aquesta injustícia i privació de drets".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 16 d'octubre.

Mans Unides explica, en un comunicat, que ha augmentat per tercer any consecutiu el nombre de persones que passen fam al món, concretament dels 805 milions d'ara fa tres anys a la xifra actual de 821 milions. La majoria d’aquestes persones, que sumades representen l’11% de la població total del planeta, viuen en països en desenvolupament de l’Àsia, l’Àfrica i l’Amèrica Llatina, on l'organització catòlica hi està molt present amb diversos projectes.

Pel que fa a les causes d’aquest augment, l’organització ha exposat que la fam “és una realitat multicausal provocada”, entre d’altres coses, per la mercantilització d’aliments, la insostenibilitat social i mediambiental de la producció, i la pèrdua i malbaratament d’aliments. Precisament, per tractar l’augment de la fam, i en concret per abordar les dificultats per aconseguir el dret a l’alimentació a l'Àfrica, Mans Unides celebrarà del 27 al 31 d’octubre la II Trobada Internacional sobre el Dret a l’Alimentació a Dakar (Senegal), amb socis locals de l’Àfrica francòfona.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció