En directe

Sense distància

Sense categoria

Albert Batlle no creu que l'augment de l'ús d'armes blanques estigui vinculat al crim organitzat

El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona fa un crit d’alerta i reitera que "no fa falta portar una navalla a la butxaca per sortir de casa"

9 febrer 2023

Redacció

Comparteix

Albert Batlle assegura que l’augment de persones que porten navalla al carrer “no està lligat al crim organitzat”. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el tinent d’alcalde de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona no vincula als joves el fet de portar una navalla i recorda que, a banda de les discoteques, "també apareixen en discussions al carrer o als bars". El regidor de seguretat fa “un crit d’alerta” i reitera “que no fa falta portar una navalla a la butxaca per sortir de casa”.

"Les navalles també apareixen en discussions al carrer o als bars"

Albert Batlle, tinent de l'alcaldia de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, fent balanç de la nit de Cap d'Any a Barcelona
Albert Batlle, tinent d'alcaldia de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, fent balanç de la nit de Cap d'Any. ACN

Les declaracions d’Albert Batlle arriben l’endemà que els Mossos d’Esquadra hagin posat en marxa el ‘Pla Daga’ contra les armes blanques, tot i negar que hi hagi una "cultura de la navalla".

Aquesta expressió, precisament, va ser la que va utilitzar el mateix Albert Batlle el mes de setembre passat en una entrevista a Ràdio Estel a l’hora de descriure el que estava passant a la ciutat de Barcelona. Aquest dijous, però, el tinent d’alcalde de seguretat ha detallat que “en aquest país ens enganxem amb les paraules” i ha exposat que ell “va advertir de la tendència a sortir de festa amb navalla o que aquestes apareguin en qualsevol moment”.

Així doncs, Batlle ha matisat que “la navalla no és cap cultura, però que s’ha d’explicar que hi ha determinades accions violentes al voltant d’aldarulls i discussions, i que hi pot haver una proliferació de l’ús d’armes blanques”. La constatació, segons Albert Batlle, és la denúncia del departament d’Interior que ja havien advertit des de l’Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana de la capital.

Entrevista a Albert Batlle, tinent d'alcaldia de seguretat a l'Ajuntament de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

Albert Batlle: "Barcelona no és el Chicago dels anys 20, no és Beirut"

Albert Batlle, tinent de l'alcaldia de seguretat a Barcelona

El tinent d'alcaldia de prevenció i seguretat de l'Ajuntament de Barcelona està convençut que hi ha un intent buscat d'afectar la reputació de la capital catalana

27 setembre 2022

Redacció