En directe

El rosari

SEGURETAT

Albert Batlle: "Barcelona té algunes àrees on hi ha un problema de seguretat"

El tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona ha demanat "un enduriment" de les eines legals i materials per a fer front als lladres multireincidents

10 novembre 2023

Redacció

Comparteix

El tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha reconegut en declaracions al programa La Caravana de Ràdio Estel que "Barcelona té algunes àrees on hi ha un problema de seguretat".

Albert Batlle, sobre els problemes de seguretat de Barcelona

Batlle creu que es fonamenta en un problema de convivència i que des de l'ajuntament treballen intensament en "punts crítics com Ciutat Vella o Poblenou i punts tradicionalment tensats com els carrers Tuset i Aribau".

"Hi ha punts crítics com Ciutat Vella o Poblenou"

Albert Batlle, tinent de l'alcaldia de seguretat de barcelona, a Ràdio Estel

A la conversa, el responsable de seguretat de la capital catalana també ha demanat més eines legals i materials per a fer front als lladres multireincidents. "Necessitem un enduriment d'aquest tipus d'eines", ha manifestat. Uns incidents que es produeixen sovint al metro, on, tal com avançava Ràdio Estel el mes passat, els furts s'han disparat fins al 50% des del començament d'any.

Per la seva banda, l'Ajuntament ha anunciat que instal·larà vuit càmeres de seguretat més al Raval, en una zona on han augmentat un 55% els delictes en un any. Amb aquestes ja seran 125 les càmeres amb funcions exclusivament policials. Batlle ha defensat la mesura, afirmant que estan aprovades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i tenen totes les garanties. El tinent d'alcalde ha explicat que l'alternativa a la videovigilància és la major presència policial, un fet que faria "impossible" que els agents arribessin a tot. Això sí, el que no es busca amb l'augment de càmeres és vigilar tota la ciutat, sinó "només aquells punts crítics".

El top manta

Albert Batlle també s'ha mostrat molt contundent amb la venda ambulant a Barcelona. "L'estiu del 2019 vam decidir que a Barcelona no pot haver-hi aquest comerç" i ha defensat que "continuarem insistint perquè desaparegui dels carrers" de la capital catalana. Batlle ha valorat que la feina feta fins ara és bona i ha instat a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional a seguir la feina a les fronteres contra l'entrada de màfies il·legals.

"Continuarem insistint perquè desaparegui el top manta dels carrers"

El govern de Collboni vol expulsar de l'antiga Escola Massana les 35 persones que hi viuen

Respecte a aquest tema que publicava Ràdio Estel hores abans, Batlle s'ha pronunciat amb contundència. "No podem acceptar que es doni una puntada de peu a la porta i que entri en un immoble, i més quan és un bé públic. Tenim l'obligació d'administrar bé els béns públics", ha afegit. Batlle ha assegurat que "se seguiran els procediments que s'hagin de seguir" i que el Consistori establirà els criteris objectius d'ús d'aquest equipament públic.

Finalment, el tinent d'alcalde ha exigit a la Conselleria d'Interior la creació d'un nou centre de coordinació d'emergències a Barcelona. Batlle ha demanat al departament "que es comprometi seriosament a impulsar aquest nou centre", que se situaria a les Tres Xemeneies. Pel que fa a la relació amb la Generalitat, això sí, diu que ha estat sempre molt bona en l'àmbit operatiu i que la darrera promoció de Mossos i Guàrdia Urbana ja és al carrer.

Albert Batlle: "Barcelona té algunes àrees on hi ha un problema de seguretat"

0:00 / 0:00

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Associació ALMA: "El sistema de seguiment i protecció a la violència de gènere VioGén no funciona"

Logo de VioGén, l'algoritmo que calcula el risc que una dona pateixi violència masclista

El cofundador i secretari de l'associació espanyola d'atenció a les víctimes de violència masclista, Gregorio Gómez Mata, defensa que l'educació és fonamental per revertir la situació

7 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023