En directe

La Caravana

SEGURETAT

Albert Batlle: "Barcelona té algunes àrees on hi ha un problema de seguretat"

El tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona ha demanat "un enduriment" de les eines legals i materials per a fer front als lladres multireincidents

10 novembre 2023

Redacció

Comparteix

El tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha reconegut en declaracions al programa La Caravana de Ràdio Estel que "Barcelona té algunes àrees on hi ha un problema de seguretat".

Albert Batlle, sobre els problemes de seguretat de Barcelona

Batlle creu que es fonamenta en un problema de convivència i que des de l'ajuntament treballen intensament en "punts crítics com Ciutat Vella o Poblenou i punts tradicionalment tensats com els carrers Tuset i Aribau".

"Hi ha punts crítics com Ciutat Vella o Poblenou"

Albert Batlle, tinent de l'alcaldia de seguretat de barcelona, a Ràdio Estel

A la conversa, el responsable de seguretat de la capital catalana també ha demanat més eines legals i materials per a fer front als lladres multireincidents. "Necessitem un enduriment d'aquest tipus d'eines", ha manifestat. Uns incidents que es produeixen sovint al metro, on, tal com avançava Ràdio Estel el mes passat, els furts s'han disparat fins al 50% des del començament d'any.

Per la seva banda, l'Ajuntament ha anunciat que instal·larà vuit càmeres de seguretat més al Raval, en una zona on han augmentat un 55% els delictes en un any. Amb aquestes ja seran 125 les càmeres amb funcions exclusivament policials. Batlle ha defensat la mesura, afirmant que estan aprovades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i tenen totes les garanties. El tinent d'alcalde ha explicat que l'alternativa a la videovigilància és la major presència policial, un fet que faria "impossible" que els agents arribessin a tot. Això sí, el que no es busca amb l'augment de càmeres és vigilar tota la ciutat, sinó "només aquells punts crítics".

El top manta

Albert Batlle també s'ha mostrat molt contundent amb la venda ambulant a Barcelona. "L'estiu del 2019 vam decidir que a Barcelona no pot haver-hi aquest comerç" i ha defensat que "continuarem insistint perquè desaparegui dels carrers" de la capital catalana. Batlle ha valorat que la feina feta fins ara és bona i ha instat a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional a seguir la feina a les fronteres contra l'entrada de màfies il·legals.

"Continuarem insistint perquè desaparegui el top manta dels carrers"

El govern de Collboni vol expulsar de l'antiga Escola Massana les 35 persones que hi viuen

Respecte a aquest tema que publicava Ràdio Estel hores abans, Batlle s'ha pronunciat amb contundència. "No podem acceptar que es doni una puntada de peu a la porta i que entri en un immoble, i més quan és un bé públic. Tenim l'obligació d'administrar bé els béns públics", ha afegit. Batlle ha assegurat que "se seguiran els procediments que s'hagin de seguir" i que el Consistori establirà els criteris objectius d'ús d'aquest equipament públic.

Finalment, el tinent d'alcalde ha exigit a la Conselleria d'Interior la creació d'un nou centre de coordinació d'emergències a Barcelona. Batlle ha demanat al departament "que es comprometi seriosament a impulsar aquest nou centre", que se situaria a les Tres Xemeneies. Pel que fa a la relació amb la Generalitat, això sí, diu que ha estat sempre molt bona en l'àmbit operatiu i que la darrera promoció de Mossos i Guàrdia Urbana ja és al carrer.

Albert Batlle: "Barcelona té algunes àrees on hi ha un problema de seguretat"

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció