En directe

Fórmula Estel

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

L'Alcaldessa de Montcada i Reixac: “Cap administració supramunicipal s’ha posat en contacte amb nosaltres per arreglar la situació de vulnerabilitat que hi ha al riu Besòs”

Segons apunta l'alcaldessa, la gestió de residus costaria uns 3 milions d’euros

11 gener 2022

Redacció

Comparteix

Aquest diumenge, dues persones d'uns quaranta anys han mort en una barraca de Montcada i Reixac, al Vallès Occidental. Els primers indicis apunten que hauria estat a causa de la inhalació de monòxid de carboni després d'encendre un foc amb fustes per escalfar-se. Segons un familiar, la parella vivia a Santa Coloma de Gramenet i van decidir passar la nit a la caseta després d'estar treballant a l'hort. Les dues persones haurien fet foc dins d'un espai amb molt poca ventilació i haurien mort intoxicats pel fum.

En una entrevista al programa 'El Matí de Ràdio Estel', l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha denunciat que "cap administració supramunicipal com la Diputació de Barcelona, l'Àrea metropolitana i la Generalitat s'ha posat en contacte amb l'ajuntament per arreglar la situació de vulnerabilitat que es viu al Besòs i combatre la problemàtica que genera el sensellarisme en aquest entorn".

Campos ha remarcat que, juntament amb el Consorci del Besòs, necessiten que les administracions supramunicipals col·laborin i ha afegit que "l'Ajuntament de Montcada necessita tant reforç econòmic per fer front a aquesta situació com mitjans".

"L'Ajuntament de Montcada necessita tant reforç econòmic com mitjans, per fer front a aquesta situació."

La batllessa ha reiterat que van sol·licitar al Consorci del Besòs un estudi sobre quant costaria enderrocar unes 400 barraques que es troben a la banda esquerra del riu i 100 al marge dret. Els van contestar que només la gestió de residus costaria més de 3 milions d'euros a l'Ajuntament. "Nosaltres, com a administració local, no podem assumir sols aquest cost i demanem la col·laboració de totes les administracions perquè ens ajudin", ha afegit Campos.

Entrevista a l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos

0:00 / 0:00

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció