En directe

L'Evangeli del dia

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

L'Alcaldessa de Montcada i Reixac: “Cap administració supramunicipal s’ha posat en contacte amb nosaltres per arreglar la situació de vulnerabilitat que hi ha al riu Besòs”

Segons apunta l'alcaldessa, la gestió de residus costaria uns 3 milions d’euros

11 gener 2022

Redacció

Comparteix

Aquest diumenge, dues persones d'uns quaranta anys han mort en una barraca de Montcada i Reixac, al Vallès Occidental. Els primers indicis apunten que hauria estat a causa de la inhalació de monòxid de carboni després d'encendre un foc amb fustes per escalfar-se. Segons un familiar, la parella vivia a Santa Coloma de Gramenet i van decidir passar la nit a la caseta després d'estar treballant a l'hort. Les dues persones haurien fet foc dins d'un espai amb molt poca ventilació i haurien mort intoxicats pel fum.

En una entrevista al programa 'El Matí de Ràdio Estel', l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha denunciat que "cap administració supramunicipal com la Diputació de Barcelona, l'Àrea metropolitana i la Generalitat s'ha posat en contacte amb l'ajuntament per arreglar la situació de vulnerabilitat que es viu al Besòs i combatre la problemàtica que genera el sensellarisme en aquest entorn".

Campos ha remarcat que, juntament amb el Consorci del Besòs, necessiten que les administracions supramunicipals col·laborin i ha afegit que "l'Ajuntament de Montcada necessita tant reforç econòmic per fer front a aquesta situació com mitjans".

"L'Ajuntament de Montcada necessita tant reforç econòmic com mitjans, per fer front a aquesta situació."

La batllessa ha reiterat que van sol·licitar al Consorci del Besòs un estudi sobre quant costaria enderrocar unes 400 barraques que es troben a la banda esquerra del riu i 100 al marge dret. Els van contestar que només la gestió de residus costaria més de 3 milions d'euros a l'Ajuntament. "Nosaltres, com a administració local, no podem assumir sols aquest cost i demanem la col·laboració de totes les administracions perquè ens ajudin", ha afegit Campos.

Entrevista a l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció