En directe

Plusvàlua dones

SOCIETAT

"Alemanya no es pot permetre un temps llarg sense nou govern"

El politòleg Guillem Pursals i el periodista Oriol Domingo han coincidit aquest dilluns, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', en la idea que "Alemanya…

27 novembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El politòleg Guillem Pursals i el periodista Oriol Domingo han coincidit aquest dilluns, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', en la idea que "Alemanya no es pot permetre un temps llarg sense formar nou govern". Pursals ha destacat el fet que "els partits que s'han unit en coalició amb Angela Merkel i la CDU, tant socialdemòcrates com liberals, han acabat perdent vots després". Per la seva banda, Domingo ha alertat davant "el risc que la ultradreta d'Alternativa per Alemanya sigui la gran beneficiada d'una nova convocaòria electoral". Tots dos han aplaudit que "els socialdemòcrates, amb el suport d'una part dels seus diputats, hagin acceptat negociar per a la possible formació de govern".

Alemanya, en qualsevol cas, viu la crisi política més important des de la Segona Guerra Mundial, després que Angela Merkel no hagi aconseguit formar govern dos mesos després de les eleccions. La influència d’aquesta situació en una Europa afeblida per diferents crisis els últims mesos és una altra de les grans preocupacions.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 27 de novembre.

Més actualitat

El govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult per a Laura Borràs demanada pel TSJC

Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC.

L'advocat penalista Francesc Jufresa explica que "fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que presentarà Borràs, no començarà el tràmit administratiu de l'indult"

31 març 2023

Redacció

Edgar Nebot, sotsinspector del GRAF: "Hi ha cases i urbanitzacions que no haurien d’estar on estan i, si hi són, haurien de tenir unes mesures de prevenció més elevades"

Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Sílvia Muñoz

El responsable de Bombers de la Generalitat afirma que hi ha habitatges que s’ubiquen en llocs vulnerables i això pot ser un problema

30 març 2023

Redacció

Gonzalo Boye: "El Parlament Europeu s’haurà de pronunciar aviat sobre la detenció de Clara Ponsatí"

L'advocat Gonzalo Boye i l'exconsellera Clara Ponsatí, en el moment de ser detinguda pels Mossos d'Esquadra a Catalunya.

L’advocat que representa a l’eurodiputada ha revelat que Carles Puigdemont tornarà a Catalunya “més aviat que tard”

29 març 2023

Redacció