En directe

La Caravana

SOCIETAT

Alliberen un sacerdot xinès després de 8 anys de presó

Després de vuit anys d’estar pres sense haver tingut dret a cap judici han alliberat el sacerdot i vicari episcopal xinès P. Joseph Lu Genjun.…

15 agost 2014

Redacció

Comparteix

Després de vuit anys d’estar pres sense haver tingut dret a cap judici han alliberat el sacerdot i vicari episcopal xinès P. Joseph Lu Genjun. La causa de la detenció va ser la seva negativa a formar part de l’Associació Patriòtica que pretén controlar l’Església des de l’oficialisme, segons va informar l’agència Asia News. El P. Genjun ha estat alliberat sense condicions, la qual cosa significa que no el van fer firmar cap compromís d’adhesió a l’Associació Patriòtica.

Aquest fet s’ha interpretat com una atenció a les continuades peticions de Mons. Francis An Shuxin, qui és el Coadjutor després de ser alliberat de 10 anys de presó i haver acceptat unir-se a l’Associació Patriòtica.

El sacerdot alliberat ja havia estat reclòs en diverses ocasions des de 1990. Quan es va ordenar, el 2001 va ser enviat durant tres anys al camp de reeducació de Gao Yang, a Hebei. Després de complir aquesta condemna, va ser arrestat novament i l’any 2006 el van transportar a la presó, on s’hi ha estat 8 anys.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció