En directe

Cocodril Club

SOCIETAT

"Amb el desconfinament, repuntarà l'epidèmia de Covid-19"

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha fet aquest dimarts una crida a la societat catalana perquè faciliti "que floreixi la…

21 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha fet aquest dimarts una crida a la societat catalana perquè faciliti "que floreixi la fraternitat especialment en aquest temps difícil, en què tots els ciutadans estan irritables i cansats". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat, s'ha mostrat "optimista, cosa que no vol dir que deixar d’analitzar una realitat que és dura". Padrós ha recordat també que "les generacions dels nostres avis i besavis han passat per situacions pitjors", alhora que ha assegurat que "aquesta epidèmia la controlarem i ens en sortirem". Igualment ha pronosticat que "la vacuna trigarà més temps, però els remeis sortiran, perquè la humanitat ha demostrat que, quan es posa tot el seu potencial en acció, l’ésser humà troba solucions".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 21 d'abril.

En un altre moment, el també metge de família ha reconegut que ha viscut aquestes setmanes "moments de dificultats, perquè aquesta és una malaltia que, entre les seves característiques i per la manera com es transmet, obliga a l’aïllament, cosa que comporta una certa deshumanització obligada". En la mateixa línia, ha afegit que "tenim aquest aïllament en forma de confinament però també en forma d’incomunicació", i que tot plegat "encara seria més complicat sense mitjans de comunicació". Jaume Padrós ha dit, a més, que "això és especialment dolent quan els malalts estan greus, fet que genera una experiència per a tots els ciutadans molt humana i de fragilitat".

Després de recordar que tota la societat, començant pel sector sanitari, està donant tots els recursos possibles, el president del Col·legi de Metges de Barcelona ha explicat que "estem en una epidèmia que ha trasbalsat totes les societats del món, també les que tenen sistemes sanitaris igualitaris i integradors com el nostre". Ha lamentat, però, que el sistema català i espanyol "ha patit amb les retallades i la crisi econòmica, la qual cosa ha contribuït a posar la societat en tensió quan ha vingut un embat com aquest". Padrós ha assegurat que, "si no hagués estat pel compromís redoblat i vocacional dels professionals sanitaris, no hauria esta possible assumir el que està passant, i el tema no s’ha acabat". Sobre la decisió de permetre que els nens comencin a sortir al carrer a partir de dilluns vinent, ha donat un marge de confiança al govern espanyol: "Les autoritats pensen que són els més joves els qui poden començar a fer aquest confinament. Un dia o altre s’ha de començar a fer i les dades apunten que podria ser factible. No hi ha ningú que tingui la vareta màgica, en un moment en què encara ens queda molt per saber d’aquest virus".
Jaume Padrós ha comentat que, "amb el desconfinament, repuntarà l’epidèmia perquè, si el sistema sanitari s’ha dedicat a la Covid-19 de manera gairebé monotemàtica aquest temps, hi ha altres problemàtiques mèdiques que caldrà tornar a atendre". Finalment el president del Col·legi de Metges ha expressat el seu desig que "la societat catalana continuï amb aquest esperit de comprensió, amb aquest esforç que està realitzant". Com a representant dels professionals a Barcelona, Padrós ha demanat "que la gent, fins i tot quan ara baixin els nivells d’exigència de confinament, no es relaxi i mantingui les recomanacions que s'estan donant, com ara mantenir distància, la higiene, la protecció i l'esperit solidari". I ha conclòs que "aquesta societat ha de pal·liar, ajudar i acompanyar o generar recursos materials, tenir eines de protecció en àmbits més oblidats com ara les residències".

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció