En directe

La Caravana

SOCIETAT

"Amb el desconfinament, repuntarà l'epidèmia de Covid-19"

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha fet aquest dimarts una crida a la societat catalana perquè faciliti "que floreixi la…

21 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha fet aquest dimarts una crida a la societat catalana perquè faciliti "que floreixi la fraternitat especialment en aquest temps difícil, en què tots els ciutadans estan irritables i cansats". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat, s'ha mostrat "optimista, cosa que no vol dir que deixar d’analitzar una realitat que és dura". Padrós ha recordat també que "les generacions dels nostres avis i besavis han passat per situacions pitjors", alhora que ha assegurat que "aquesta epidèmia la controlarem i ens en sortirem". Igualment ha pronosticat que "la vacuna trigarà més temps, però els remeis sortiran, perquè la humanitat ha demostrat que, quan es posa tot el seu potencial en acció, l’ésser humà troba solucions".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 21 d'abril.

En un altre moment, el també metge de família ha reconegut que ha viscut aquestes setmanes "moments de dificultats, perquè aquesta és una malaltia que, entre les seves característiques i per la manera com es transmet, obliga a l’aïllament, cosa que comporta una certa deshumanització obligada". En la mateixa línia, ha afegit que "tenim aquest aïllament en forma de confinament però també en forma d’incomunicació", i que tot plegat "encara seria més complicat sense mitjans de comunicació". Jaume Padrós ha dit, a més, que "això és especialment dolent quan els malalts estan greus, fet que genera una experiència per a tots els ciutadans molt humana i de fragilitat".

Després de recordar que tota la societat, començant pel sector sanitari, està donant tots els recursos possibles, el president del Col·legi de Metges de Barcelona ha explicat que "estem en una epidèmia que ha trasbalsat totes les societats del món, també les que tenen sistemes sanitaris igualitaris i integradors com el nostre". Ha lamentat, però, que el sistema català i espanyol "ha patit amb les retallades i la crisi econòmica, la qual cosa ha contribuït a posar la societat en tensió quan ha vingut un embat com aquest". Padrós ha assegurat que, "si no hagués estat pel compromís redoblat i vocacional dels professionals sanitaris, no hauria esta possible assumir el que està passant, i el tema no s’ha acabat". Sobre la decisió de permetre que els nens comencin a sortir al carrer a partir de dilluns vinent, ha donat un marge de confiança al govern espanyol: "Les autoritats pensen que són els més joves els qui poden començar a fer aquest confinament. Un dia o altre s’ha de començar a fer i les dades apunten que podria ser factible. No hi ha ningú que tingui la vareta màgica, en un moment en què encara ens queda molt per saber d’aquest virus".
Jaume Padrós ha comentat que, "amb el desconfinament, repuntarà l’epidèmia perquè, si el sistema sanitari s’ha dedicat a la Covid-19 de manera gairebé monotemàtica aquest temps, hi ha altres problemàtiques mèdiques que caldrà tornar a atendre". Finalment el president del Col·legi de Metges ha expressat el seu desig que "la societat catalana continuï amb aquest esperit de comprensió, amb aquest esforç que està realitzant". Com a representant dels professionals a Barcelona, Padrós ha demanat "que la gent, fins i tot quan ara baixin els nivells d’exigència de confinament, no es relaxi i mantingui les recomanacions que s'estan donant, com ara mantenir distància, la higiene, la protecció i l'esperit solidari". I ha conclòs que "aquesta societat ha de pal·liar, ajudar i acompanyar o generar recursos materials, tenir eines de protecció en àmbits més oblidats com ara les residències".

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció