En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Amics de la Gent Gran engega la campanya ‘Més que Records’

Milers de persones grans no tindran aquest Nadal més companyia que els seus records. Per aquest motiu, l’entitat Amics de la Gent Gran ha engegat…

23 desembre 2020

Comparteix
Milers de persones grans no tindran aquest Nadal més companyia que els seus records. Per aquest motiu, l’entitat Amics de la Gent Gran ha engegat la campanya ‘Més que records’ per sensibilitzar sobre la soledat que patiran moltes persones grans i fer possible que puguin viure les festes en companyia. En declaracions al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, el responsable de comunicació d’Amics del Gent Gran, Carles Barbero, ha explicat aquest dimecres que “la quantitat de persones d’edat avançada que es troben soles és una  xifra difícil de calcular perquè la realitat es molt canviant”. El més problable, segons ha assegurat Barbero, és que, “veient com ha anat el 2020, la soledat no desitjada ha augmentat molt”. Ha afegit que “aquest Nadal serà molt dur per a moltes persones”. I és que a Catalunya, 370.000 persones viuen soles, i 170.000 d’elles pateixen una soledat no desitjada. 
Carles Barbero ha comentat també a Ràdio Estel que la campanya ‘Més que records’ consisteix a reforçar l’acció social durant els mesos de novembre i desembre, amb el focus posat en les festes nadalenques. Ha anunciat que s’organitzaran activitats locals i es faran arribar 2.000 paneres a les persones que acompanya Amics de la Gent Gran. Per ajudar l’entitat, es pot entrar en el portal de la campanya 'Més que records'.  D’altra banda, com cada Nadal, des d’Amics de la Gent Gran, reconeixen la trajectòria pública d’una persona que hagi posat en valor la vital importància de les persones grans, amb la seva contribució a la societat, i hagi vetllat per la defensa dels seus drets. 
El jurat del guardó, format pels membres del Patronat de l’entitat, ha decidit atorgar el Premi Amics de la Gent Gran 2020 a la periodista Milagros Pérez Oliva per la seva contribució al coneixement de qüestions relacionades amb la salut, la bioètica i el benestar de les persones grans, des d'un periodisme independent i crític i sempre compromesa amb la defensa de les polítiques públiques i la justícia social.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció