En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Amics de la Gent Gran engega la campanya ‘Més que Records’

Milers de persones grans no tindran aquest Nadal més companyia que els seus records. Per aquest motiu, l’entitat Amics de la Gent Gran ha engegat…

23 desembre 2020

Comparteix
Milers de persones grans no tindran aquest Nadal més companyia que els seus records. Per aquest motiu, l’entitat Amics de la Gent Gran ha engegat la campanya ‘Més que records’ per sensibilitzar sobre la soledat que patiran moltes persones grans i fer possible que puguin viure les festes en companyia. En declaracions al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, el responsable de comunicació d’Amics del Gent Gran, Carles Barbero, ha explicat aquest dimecres que “la quantitat de persones d’edat avançada que es troben soles és una  xifra difícil de calcular perquè la realitat es molt canviant”. El més problable, segons ha assegurat Barbero, és que, “veient com ha anat el 2020, la soledat no desitjada ha augmentat molt”. Ha afegit que “aquest Nadal serà molt dur per a moltes persones”. I és que a Catalunya, 370.000 persones viuen soles, i 170.000 d’elles pateixen una soledat no desitjada. 
Carles Barbero ha comentat també a Ràdio Estel que la campanya ‘Més que records’ consisteix a reforçar l’acció social durant els mesos de novembre i desembre, amb el focus posat en les festes nadalenques. Ha anunciat que s’organitzaran activitats locals i es faran arribar 2.000 paneres a les persones que acompanya Amics de la Gent Gran. Per ajudar l’entitat, es pot entrar en el portal de la campanya 'Més que records'.  D’altra banda, com cada Nadal, des d’Amics de la Gent Gran, reconeixen la trajectòria pública d’una persona que hagi posat en valor la vital importància de les persones grans, amb la seva contribució a la societat, i hagi vetllat per la defensa dels seus drets. 
El jurat del guardó, format pels membres del Patronat de l’entitat, ha decidit atorgar el Premi Amics de la Gent Gran 2020 a la periodista Milagros Pérez Oliva per la seva contribució al coneixement de qüestions relacionades amb la salut, la bioètica i el benestar de les persones grans, des d'un periodisme independent i crític i sempre compromesa amb la defensa de les polítiques públiques i la justícia social.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció