En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Andalusia pinta poc en aquestes eleccions; apunten a les generals"

Eugenio Narbaiza, analista polític resident a Andalusia, Roberto Labandera, militant del PSC i exdiputat, Sonia Sierra, diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Lluís Batlló,…

19 novembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Eugenio Narbaiza, analista polític resident a Andalusia, Roberto Labandera, militant del PSC i exdiputat, Sonia Sierra, diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Lluís Batlló, advocat penalista, i Lluís Sols, professor i col•laborador de Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, la campanya i les eleccions a Andalusia, un termòmetre de la situació política general, amb els socialistes en bona posició per reeditar victòria després de 40 anys ininterromputs governant. Sols ha assegurat que "Andalusia pinta poc en aquestes eleccions, situades en un moment clau davant els Pressupostos, la continuïtat del govern espanyol i els lideratges estatals, amb les seves estratègies, i tothom està pendent en aquest sentit". Batlló ha comentat que "no hi ha cap partit que vulgui pactar amb Susana Díaz, cosa que farà difícil la governabilitat encara que el PSOE ho tingui bé per guanyar". Igualment l'advocat ha dit que li agradaria "saber com queda la cursa de fons entre els líders de Ciutadans i el PP".
Labandera ha explicat que "aquestes eleccions van molt orientades, des dels mitjans de comunicació, cap a les expectatives polítiques en general, sense la presència dels elements de discussió territorial". En un altre moment, ha dit que "Andalusia té una problemàtica específica, amb la situació econòmica i altres factors, tenint en compte també que és frontera sud d'Europa". Sonia Sierra ha assegurat que "Ciutadans surt a guanyar, perquè convé un canvi que obri finestres i catifes i per higiene democràtica". Eugenio Narbaiza ha comentat que "les eleccions s'han convocat anticipadament per quatre factors: el judici dels EROs, que tindrà sentència al febrer, el fet que la presidenta andalusa hagi fracassat en l'intent d'aplicar un dictamen de finançament autonòmic que sol·licitava 4.000 milions a l'Estat, i també el protagonisme de Susana Díaz, que no va aconseguir arribar a la Secretaria general del PSOE a Espanya".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 19 de novembre.

Susana Díaz opta a la reelecció al capdavant del PSOE, mentre Juan Manuel Moreno (PP), Juan Marín (Ciutadans) i Teresa Rodríguez (Podem) afronten la cursa electoral amb poques opcions de desbancar l’actual presidenta de la Junta. Pedro Sánchez es juga una part important de la seva credibilitat com a president del govern espanyol, mentre que Pablo Casado i Albert Rivera es disputen ser alternativa. La presència de Catalunya en aquesta campanya andalusa: Els missatges i els resultats d’uns i altres pot influir en la complicada situació política catalana?

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció