En directe

El Matí a Ràdio Estel

PROGRAMES

"Andalusia pinta poc en aquestes eleccions; apunten a les generals"

Eugenio Narbaiza, analista polític resident a Andalusia, Roberto Labandera, militant del PSC i exdiputat, Sonia Sierra, diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Lluís Batlló,…

19 novembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Eugenio Narbaiza, analista polític resident a Andalusia, Roberto Labandera, militant del PSC i exdiputat, Sonia Sierra, diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Lluís Batlló, advocat penalista, i Lluís Sols, professor i col•laborador de Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, la campanya i les eleccions a Andalusia, un termòmetre de la situació política general, amb els socialistes en bona posició per reeditar victòria després de 40 anys ininterromputs governant. Sols ha assegurat que "Andalusia pinta poc en aquestes eleccions, situades en un moment clau davant els Pressupostos, la continuïtat del govern espanyol i els lideratges estatals, amb les seves estratègies, i tothom està pendent en aquest sentit". Batlló ha comentat que "no hi ha cap partit que vulgui pactar amb Susana Díaz, cosa que farà difícil la governabilitat encara que el PSOE ho tingui bé per guanyar". Igualment l'advocat ha dit que li agradaria "saber com queda la cursa de fons entre els líders de Ciutadans i el PP".
Labandera ha explicat que "aquestes eleccions van molt orientades, des dels mitjans de comunicació, cap a les expectatives polítiques en general, sense la presència dels elements de discussió territorial". En un altre moment, ha dit que "Andalusia té una problemàtica específica, amb la situació econòmica i altres factors, tenint en compte també que és frontera sud d'Europa". Sonia Sierra ha assegurat que "Ciutadans surt a guanyar, perquè convé un canvi que obri finestres i catifes i per higiene democràtica". Eugenio Narbaiza ha comentat que "les eleccions s'han convocat anticipadament per quatre factors: el judici dels EROs, que tindrà sentència al febrer, el fet que la presidenta andalusa hagi fracassat en l'intent d'aplicar un dictamen de finançament autonòmic que sol·licitava 4.000 milions a l'Estat, i també el protagonisme de Susana Díaz, que no va aconseguir arribar a la Secretaria general del PSOE a Espanya".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 19 de novembre.

Susana Díaz opta a la reelecció al capdavant del PSOE, mentre Juan Manuel Moreno (PP), Juan Marín (Ciutadans) i Teresa Rodríguez (Podem) afronten la cursa electoral amb poques opcions de desbancar l’actual presidenta de la Junta. Pedro Sánchez es juga una part important de la seva credibilitat com a president del govern espanyol, mentre que Pablo Casado i Albert Rivera es disputen ser alternativa. La presència de Catalunya en aquesta campanya andalusa: Els missatges i els resultats d’uns i altres pot influir en la complicada situació política catalana?

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció