En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Andrea Tornielli: "És estrany veure nens jugant a l'Aula Pau VI"

El director editorial dels mitjans de comunicació del Vaticà, Andrea Tornielli, ha qualificat de “sorprenent” la visita que el Papa va fer dimecres al campament…

24 juliol 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El director editorial dels mitjans de comunicació del Vaticà, Andrea Tornielli, ha qualificat de “sorprenent” la visita que el Papa va fer dimecres al campament d’estiu en què els fills dels treballadors de la Santa Seu participen aquest juliol. El vaticanista italià ha destacat el fet que tant la trobada com moltes de les activitats es fan en espais, com ara l'aula Pau VI, normalment destinats a sessions més formals o solemnes. "És una mica estrany veure a l'aula Pau VI, que és la de les audiències, uns nens que juguen i fan activitats, com també als jardins vaticans", ha comentat. Igualment ha destacat que "el Papa ha volgut ajudar així els treballadors del Vaticà, perquè els seus fills puguin passar aquestes setmanes d'activitats, i va estar molt content amb els nanos". Andrea Tornielli ha remarcat que "van cridar l'atenció les paraules en què Francesc invitava els nois a no ser egoistes, perquè estar contents i feliços passa per tenir amics i estar junts amb ells, cosa que de fet és natural i cal aprendre". En la mateixa línia, ha reconegut que "això no és fàcil perquè avui predomina l'individu i es busca aïllar la persona perquè es comuniqui a través d'una màquina, no pas en la relació personal amb els altres".
El director editorial de VaticanNews ha analitzat, d’altra banda, la nova instrucció sobre la parròquia al servei de l’evangelització, publicada i presentada també aquesta setmana. Andrea Tornielli ha definit el document com un nou pas històric cap a la corresponsabilitat de tots els batejats a l’hora d’oferir la pregària i els sagraments. Ha subratllat que "és un pas en la llarga història de la parròquia, perquè pugui reformar-se i ser més evangelitzadora en un temps en què manquen sacerdots, també aquí a Europa, a partir de la idea que la parròquia ha d'acostar-se a comunitats i realitats que no necessàriament són territorials en lloc de demanar als altres que s'acostin". Andrea Tornielli ha recordat que, per exemple, una religiosa o un laic o laica poden presidir celebracions de la Paraula o exèquies allà on hi manca el ministre ordenat. En aquest sentit, el vaticanista ha posat l’exemple de l’Amazònia o d’algunes zones d’Europa especialment mancades de preveres.

Últim Àngelus del Papa abans de reprendre l'activitat a l'agost

D'altra banda, el Papa resarà aquest diumenge, des de la finestra del Palau Apostòlic, l’últim Àngelus dominical d’aquest mes de juliol en què oficialment ha estat de vacances, sense audiències generals els dimecres i sense cap altra activitat pública oficial. L’agenda del pontífex preveu que, a l'agost, sí que presidirà cada dimecres les audiències generals, a més de la pregària mariana els diumenges i també el dissabte 15 d'agost, Solemnitat de l'Assumpció de la Mare de Déu. Aquests últims anys, les audiències generals de l'agost es feien a l'Aula Pau VI per les altes temperatures de l'estiu romà, però aquest any encara és possible que tinguin com a escenari la Plaça de Sant Pere o es continuïn fent telemàticament des de la biblioteca, a causa de les mesures sanitàries adoptades per evitar contagis de COVID-19.

Recordem que els anteriors pontífexs tenien el costum de traslladar-se durant l’estiu al palau pontifici de Castel Gandolfo, i Sant Joan Pau II anava també a les muntanyes al nord d'Itàlia, els dies de descans. Francesc, però, va canviar aquest costum i, durant el seu Pontificat, s’ha quedat sempre tot l’estiu al Vaticà, a la Casa Santa Marta, fins i tot durant el període de vacances.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 23) l'última edició de DIARI DEL PAPA

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció