En directe

La Caravana

FÓRMULA ESTEL

Àngel Miret dóna dades i dates de l’acollida de refugiats a Catalunya

Una part dels 240 refugiats que han arribat l’últim any a Catalunya acabaran el programa estatal d’asil, que els cobreix les necessitats bàsiques durant 18…

27 gener 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Una part dels 240 refugiats que han arribat l’últim any a Catalunya acabaran el programa estatal d’asil, que els cobreix les necessitats bàsiques durant 18 mesos. Per a aquests refugiats es destina el Programa Català de Refugi, que s’emmiralla en el model de Canadà, el país on els nivells d’inserció socioeconòmica són més alts. 
El número de persones refugiades que resideixen a Catalunya és incert. Se sap, pel programa estatal, que hi ha 500 persones, però el coordinador del Comité Català per a l’Acollida de les Persones Refugiades, Àngel Miret, calcula que hi ha 1000 persones més, ha explicat Miret aquest divendres a la Fórmula Estel
Durant tot un any, els voluntaris acompanyaran un refugiat o tota la seva família. Es tracta de passar 3 o 4 hores setmanals amb ells perquè puguin aprendre la llengua, trobar feina i construir vincles. L’objectiu és que aconsegueixin autonomia en els seu dia a dia i puguin viure sense ajudes.
La Generalitat farà una selecció dels voluntaris perquè estiguin ubicats a prop dels refugiats donada la necessitat de contacte directe. El coordinador del Comité Català per a l’Acollida de les Persones Refugiades, Àngel Miret, també ha recordat que, després d’una reacció emocional, hi ha persones que es desapunten per l’exigència de formació i dedicació, i que la Generalitat cobreix amb les despeses de necessitats bàsiques que tinguin els refugiats. 
Actualment hi ha unes 700 persones que s'han inscrit com a mentors. Us podeu inscriure fins el febrer, al març es faran entrevistes i cursos de formació i, a partir de maig, es començaran a acollir les primeres persones refugiades. 

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció