En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Angela Volpini proposa nous raonaments sobre la Mare de Déu en un llibre a partir d'experiències d'aparicions

La cualidad humana. El deseo, la posibilidad infinita. Un cristianismo para el futuro. Aquest és el títol d’un llibre publicat per la laica italiana Angela…

5 maig 2014

Redacció

Comparteix

La cualidad humana. El deseo, la posibilidad infinita. Un cristianismo para el futuro. Aquest és el títol d’un llibre publicat per la laica italiana Angela Volpini, amb pròleg de Teresa Forcades i amb edició de Paso de Barca. Angela Volpini assegura que la Mare de Déu se li va aparèixer per primera vegada un 4 de juny de 1947, i l’experiència es va repetir una vuitantena de vegades fins al mateix dia del 1956. Aquest matí, en declaracions al programa El primer cafè de Ràdio Estel, Angela Volpini ha assegurat que l’experiència és sobrenatural, i que de fet l’aparició més important va ser la primera, quan era en un bosc a la seva terra, a Itàlia. Volpini ha dit que el primer missatge de Maria era molt clar. «Les primeres paraules de quan em va posar a terra, dels seus braços, van ser aquestes: «He vingut a ensenyar-vos el camí de la felicitat sobre la Terra», ha explicat. Angela Volpini ha afegit també que, en aquest llibre, proposa una nova manera d’entendre la Mare de Déu. «En Maria he vist la possibilitat humana, en la seva persona, i en la seva història he vist tota la història de l’ésser humà, de cada persona i de tota la humanitat. Per això és una mariologia nova perquè no és una dona privilegiada de Déu, sinó una dona que ha comprès la possibilitat que tenia ella, com a ésser humà, que és la mateixa que tenim nosaltres».

Angela Volpini, d’altra banda, ha admès que és molt difícil que l’Església reconegui aquestes aparicions, tot i que ja han estat tingudes en compte des dels anys 60. «La meva visió va ser molt apreciada pels pares del Concili Vaticà II i també em van dir un que va ser dotat pel do de l’Assumpta, que ell tenia un informe sobre la meva experiència perquè va ser un contacte concret d’un ésser humà concret, tàctil, i sembla que aquesta experiència no és comuna tampoc en les aparicions. Per això per a l’Església és difícil de comprendre perquè no se centra en la mediació», ha comentat Volpini.

En aquest llibre sobre la Mare de Déu, segons la seva autora, es dibuixa una reflexió raonada sobre veritats de fe. Volpini diu que ha intentat «explicar els dogmes marians per fer entendre que en la intuïció del poble de Déu i de la jerarquia han intuït la grandesa de Maria i ho han posat com a dogmes». Aquest llibre La cualidad humana es va presentar dimecres de la setmana passada a Barcelona, amb la presència d’Angela Volpini.

Podeu escoltar aquí tota l'entrevista. (a partir del minut 51'00")

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció