En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Antoni Fogué (PSC): "Si s'han de distribuir entre diferents formes polítiques, és perquè els ciutadans així ho han volgut"

Aquesta setmana ens acompanyen representants de les diferents formacions polítiques que concorren als comicis del 24 de maig. Dijous hem tingut amb nosaltres Antoni Fogué, secretari de…

14 maig 2015

Redacció

Comparteix
Aquesta setmana ens acompanyen representants de les diferents formacions polítiques que concorren als comicis del 24 de maig. Dijous hem tingut amb nosaltres Antoni Fogué, secretari de política municipal del PSC.

El Partit dels Socialistes de Catalunya presenta 531 candidatures, mentre que en el 2011 van ser 715, amb l'objectiu de "consolidar alcaldies i consolidar l'espai municipal, que és per excel·lència el més important pel PSC, i formar part de més governs".
Hi ha qui es planteja aquests comicis com un referèndum sobre la independència de Catalunya: "És un error, és una equivocació molt gran; les eleccions municipals tenen prou importància que no necessiten ser ni les prèvies ni les primàries de cap altres eleccions, que també són molt importants". Per això Fogué ha precisat: "La relació Catalunya-Espanya correspon tractar-lo i votar-lo a les eleccions autonòmiques i generals".
Han format diferents programes electorals: "Hem fet un marc general i particulars. Cada poble té una realitat molt seva". La prioritat és l'ocupació i les seves ajudes públiques; el representant del PSC s'ha preguntat si trobaria alguna família que no tingui un o més d'un membre en atur. Fogué incideix que "també cal reactivar l'economia local, mitjançant el comerç local, o altres fórmules". Una força que s'hauria d'unir a la de la Generalitat i l'Estat: "La suma de les tres administracions generant llocs de treball provocaria una situació molt diferent a l'actual".
El secretari de política municipal del PSC és conscient de la futura pluralitat en els ajuntaments: "Fins ara podien haver 4 o 5 candidatures que tinguessin representació. Ara tot preveu indicar que els plenaris estiguin representats per 7, 8 i fins i tot 9 candidatures. Si s'han de distribuir entre diferents formes polítiques, és perquè els ciutadans així ho han volgut".
Escolta Antoni Fogué (PSC) - minut 32

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció