En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Antoni Fogué (PSC): "Si s'han de distribuir entre diferents formes polítiques, és perquè els ciutadans així ho han volgut"

Aquesta setmana ens acompanyen representants de les diferents formacions polítiques que concorren als comicis del 24 de maig. Dijous hem tingut amb nosaltres Antoni Fogué, secretari de…

14 maig 2015

Redacció

Comparteix
Aquesta setmana ens acompanyen representants de les diferents formacions polítiques que concorren als comicis del 24 de maig. Dijous hem tingut amb nosaltres Antoni Fogué, secretari de política municipal del PSC.

El Partit dels Socialistes de Catalunya presenta 531 candidatures, mentre que en el 2011 van ser 715, amb l'objectiu de "consolidar alcaldies i consolidar l'espai municipal, que és per excel·lència el més important pel PSC, i formar part de més governs".
Hi ha qui es planteja aquests comicis com un referèndum sobre la independència de Catalunya: "És un error, és una equivocació molt gran; les eleccions municipals tenen prou importància que no necessiten ser ni les prèvies ni les primàries de cap altres eleccions, que també són molt importants". Per això Fogué ha precisat: "La relació Catalunya-Espanya correspon tractar-lo i votar-lo a les eleccions autonòmiques i generals".
Han format diferents programes electorals: "Hem fet un marc general i particulars. Cada poble té una realitat molt seva". La prioritat és l'ocupació i les seves ajudes públiques; el representant del PSC s'ha preguntat si trobaria alguna família que no tingui un o més d'un membre en atur. Fogué incideix que "també cal reactivar l'economia local, mitjançant el comerç local, o altres fórmules". Una força que s'hauria d'unir a la de la Generalitat i l'Estat: "La suma de les tres administracions generant llocs de treball provocaria una situació molt diferent a l'actual".
El secretari de política municipal del PSC és conscient de la futura pluralitat en els ajuntaments: "Fins ara podien haver 4 o 5 candidatures que tinguessin representació. Ara tot preveu indicar que els plenaris estiguin representats per 7, 8 i fins i tot 9 candidatures. Si s'han de distribuir entre diferents formes polítiques, és perquè els ciutadans així ho han volgut".
Escolta Antoni Fogué (PSC) - minut 32

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció