En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Antoni Fogué (PSC): "Si s'han de distribuir entre diferents formes polítiques, és perquè els ciutadans així ho han volgut"

Aquesta setmana ens acompanyen representants de les diferents formacions polítiques que concorren als comicis del 24 de maig. Dijous hem tingut amb nosaltres Antoni Fogué, secretari de…

14 maig 2015

Redacció

Comparteix
Aquesta setmana ens acompanyen representants de les diferents formacions polítiques que concorren als comicis del 24 de maig. Dijous hem tingut amb nosaltres Antoni Fogué, secretari de política municipal del PSC.

El Partit dels Socialistes de Catalunya presenta 531 candidatures, mentre que en el 2011 van ser 715, amb l'objectiu de "consolidar alcaldies i consolidar l'espai municipal, que és per excel·lència el més important pel PSC, i formar part de més governs".
Hi ha qui es planteja aquests comicis com un referèndum sobre la independència de Catalunya: "És un error, és una equivocació molt gran; les eleccions municipals tenen prou importància que no necessiten ser ni les prèvies ni les primàries de cap altres eleccions, que també són molt importants". Per això Fogué ha precisat: "La relació Catalunya-Espanya correspon tractar-lo i votar-lo a les eleccions autonòmiques i generals".
Han format diferents programes electorals: "Hem fet un marc general i particulars. Cada poble té una realitat molt seva". La prioritat és l'ocupació i les seves ajudes públiques; el representant del PSC s'ha preguntat si trobaria alguna família que no tingui un o més d'un membre en atur. Fogué incideix que "també cal reactivar l'economia local, mitjançant el comerç local, o altres fórmules". Una força que s'hauria d'unir a la de la Generalitat i l'Estat: "La suma de les tres administracions generant llocs de treball provocaria una situació molt diferent a l'actual".
El secretari de política municipal del PSC és conscient de la futura pluralitat en els ajuntaments: "Fins ara podien haver 4 o 5 candidatures que tinguessin representació. Ara tot preveu indicar que els plenaris estiguin representats per 7, 8 i fins i tot 9 candidatures. Si s'han de distribuir entre diferents formes polítiques, és perquè els ciutadans així ho han volgut".
Escolta Antoni Fogué (PSC) - minut 32

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció