En directe

La Caravana

SOCIETAT

“Aquesta pandèmia no acabarà fins que no es vacuni tothom”

Una de cada quatre persones dels països rics ja han rebut la vacuna però, als considerats pobres, només són una de cada 500. De vacunes,…

16 abril 2021

Redacció

Comparteix
Una de cada quatre persones dels països rics ja han rebut la vacuna però, als considerats pobres, només són una de cada 500. De vacunes, n’hi han poques de moment, un problema al qual cal sumar el fet que tampoc hi ha prou fàbriques per produir-les. El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, que ha parlat sovint de les vacunes, s’ha preguntat aquest divendres si estan arribant a tots els països del món i si es pot alliberar la patent de la vacuna per tal de facilitar-ho. Francesc Álvarez, director de Medicus Mundi Mediterranea, ha dit que “la distribució de les vacunes és irregular”. En aquesta entrevista a Ràdio Estel, ha afegit que “els països rics estan acaparant la immensa majoria de vacunes, i això és, entre altres coses, perquè el preu de les dosis és molt alt”. 
De fet, aquests preus dels vaccins són tan elevats perquè funcionen a partir d’un règim de patents. “La companyia farmacèutica que ha desenvolupat la vacuna té tots els drets d’explotació i, en principi, pot posar el preu que vulgui”, ha dit Álvarez. El director de Medicus Mundi Mediterranea també ha alertat que “aquesta pandèmia no acabarà fins que no es vacuni tothom”. En aquest sentit, ha comentat que “ens trobem en una situació molt excepcional, en una emergència mundial que afecta a tots els països del món, motiu pel qual ja sobren els motius per a la col·laboració i per a una vacunació universal”. 

Més actualitat

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció