En directe

El Matí a Ràdio Estel

SOCIETAT

"Ara la gent no és conscient que el perill del virus no s'ha acabat"

El vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Sellarès, ha destacat que, davant el moment actual de creixement de la pandèmia i d'acord…

30 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Sellarès, ha destacat que, davant el moment actual de creixement de la pandèmia i d'acord amb els últims avisos de l'Organització Mundial de la Salut, "no es pot abaixar la guàrdia en cap moment, perquè vivim una situació en què tenim la percepció d'una relaxació". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, ha lamentat que "la gent potser no està sent del tot conscient que la situació de perill pel virus no s'ha acabat, encara que estiguem en una fase molt millor que la que teníem, però no hem d'oblidar existeix una amenaça de retrocés evident". Sellarès ha recordat que "no s'ha de descartar que el problema rebroti a Europa". Ha explicat que "hi ha moltes incerteses, per la manca de coneixement que tenim de la malaltia, de com funciona i quins factors poden provocar els rebrots". El número dos dels metges a Barcelona ha fet una crida a "la màxima prudència, perquè els experts no poden donar garanties de coses sobre les quals no és possible".
Jaume Sellarès ha recordat que, "en pandèmies anteriors, les xifres de morts al món, amb les grips d'ara fa uns cent anys, van ser molt més altes que les d'avui pel Covid-19 però, tot i que estiguem més preparats, el moviment de gent és infinitament més alt, com també la capacitat de desplaçaments de grups poblacionals, factors que juguen a favor del virus i en contra de nosaltres". El vicepresident del COMB ha assegurat, a més, que "els avisos de l'Organització Mundial de la Salut sempre s'han de tenir en compte, perquè mostra l'evolució d'altres països, però no només les autoritats, sinó també el conjunt dels ciutadans, que s'han de preocupar que hi hagi les eines adequades perquè no ens torni a passar el mateix que vam viure a l'inici d'aquesta pandèmia". Igualment ha dit que "el virus no només pot venir de fora, perquè també tenim focus aquí a casa nostra, en algun punt de la geografia espanyola". Ha conclòs que la malaltia "encara és present, cosa que ens obliga a preocupar-nos de tots els moviments, dels de fora i dels de dintre".
El vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona ha comentat, en un altre moment, que "no està del tot clar quina repercussió tindrà el fet de conèixer a fons l'origen del virus". Ha apuntat, a més, que "la investigació és i ha de ser molt àmplia, però sobre tot allò que ens doni pistes sobre l'evolució futura de la nova malaltia, perquè ens serà d'utilitat". I sobre la vacuna, Jaume Sellarès ha destacat que, "ara per ara, és molt arriscat preveure quan estarà la vacuna disponible, com també quines conseqüències tindrà". Ha recordat que "l'objectiu és tenir el Covid-19 sota control, i disposar d'una vacuna amb garanties, de seguretat, d'eficàcia i de prou protecció que duri són elements que s'han d'analitzar prèviament". Sobre un possible nou confinament la tardor vinent, Sellarès ha animat la societat a "ser conscients que, tot i que ens puguem relaxar, cal estar preparats per poder actuar ràpidament en cas de necessitat d'un confinament, que probablement serà parcial i no pas total".

Recordem que el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, avisava aquest dimarts que "la pandèmia està lluny del final", amb més de 10 milions de contagis a tot el món i més de mig milió de morts, i que "el pitjor encara no ha arribat". Els països amb més casos són ara els Estats Units (2,7 milions), el Brasil (1,4 milions), Rússia (640.000 contagis) i l'Índia (567.000). El màxim responsable de l'organisme mundial ha anunciat que un equip anirà a la Xina la setmana vinent per investigar l'origen del virus.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 30 de juny

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció