En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Arcadi Oliveres denuncia que "François Hollande va matar 1.500 persones a Síria després dels atemptats de París"

Arcadi Oliveres ha denunciat aquest dimarts, des del programa El mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, que "la revenja no ha de ser mai la…

15 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix

Arcadi Oliveres ha denunciat aquest dimarts, des del programa El mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, que "la revenja no ha de ser mai la resposta al terrorisme". Referint-se a accions policials com la del mateix dimarts a Brussel·les, l'expresident de Justícia i Pau a Barcelona ha explicat, citant el testimoni d'un amic seu, que "el president francès, François Hollande, va matar 1.500 persones en els bombardejos a Síria ordenats immediatament després dels atemptats del 13 de novembre a París". I ha conclòs que "els atemptats són sempre injustificables, però és que això és superar de llarg l'ull per ull, dent per dent".

Oliveres ha destacat, sobre la situació a Síria i la fugida de gairebé 5 milions de persones de la guerra, que els 200.000 refugiats que havien de venir des del setembre a Europa "no vénen segurament per raons que no sabem i que som difícils de respondre, i segurament hi ha moltes pegues com ara les limitacions a l'accés al treball o la mateixa situació de l'Estat espanyol". En aquesta línia, l'economista ha recordat que "el 1978 van arribar a Espanya 90.000 refugiats de les dictadures de l'Argentina, Xile, Brasil, Uruguai i el Paraguai, i els vam acollir prou bé, mentre que ara no sabem acollir-los o no els atraiem prou".
A la tertúlia del programa, també han participat l'advocat penalista Lluís Batlló i el secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Lluís Serra. Tots han coincidit a l'hora de demanar "un canvi de plantejament en l'acollida als refugiats, en contra del recent acord de la Unió Europea amb Turquia, i una acció decidida pel final de la guerra i per la pau, si cal amb exigència des del carrer". Entre altres qüestions analitzades, tant Arcadi Oliveres com Lluís Batlló i Lluís Serra han fet un balanç molt positiu del Papa Francesc. "Hem recuperat l'estil i l'esperit de Joan XXIII, després de Pau VI, Joan Pau I, Joan Pau II i Benet XVI; és un tarannà de futur i de renovació", ha dit Aracdi Oliveres.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció