En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

Arcadi Oliveres: "Vendre armes sempre és un acte immoral"

Dani Vilaró, portaveu d’Amnistia Internacional a Catalunya, Tica Font, membre de Justícia i Pau i del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, i Arcadi Oliveres, economista i…

17 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Dani Vilaró, portaveu d’Amnistia Internacional a Catalunya, Tica Font, membre de Justícia i Pau i del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, i Arcadi Oliveres, economista i activista social, han reflexionat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, sobre la venda d'armes. Oliveres ha destacat que "s'ha presentat aquí un fals dilema, d'armes contra llocs de treball, amb el cas de les bombes enviades a l'Aràbia Saudita". En aquesta línia, l'activista ha recordat que "vendre armes sempre és un acte intrínsecament immoral", i fins i tot ha acusat al rei Felip VI de "ser responsable, en nom de l'Estat, de les últimes vendes d'armes a l'Aràbia Saudita"

Per la seva banda, Font ha dit que "la solució passa per consensos entre els països", tot i que ha admès que és molt difícil acabar amb aquest negoci. I Dani Vilaró ha lamentat que "la marxa enrere del govern espanyol mostra que està avaluant els contractes que té amb l'Aràbia Saudita per a la venda d'armes, però les 400 bombes que s'envien ara són una cosa i la construcció de corbetes des de Navantia és una altra". En aquesta línia, ha conclòs que, "acabi com acabi el tema, una part important de la societat civil no pot acceptar ser còmplice de crims de guerra que es cometen, per exemple, a la guerra del Iemen".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 17 de setembre.

En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', analitzarem la venda d’armes, una realitat, un negoci, un drama i, sobretot, un problema de gran repercussió moral. L’enviament de 400 bombes a l’Aràbia Saudita, fet pel govern espanyol, destapa un rectificació pel dilema que ha tingut l’executiu de Pedro Sánchez, després que la ministra Margarita Robles hagués aturat l’operació. Els interessos de Navantia, a Cadis, que haurien perdut el contracte saudita per construir 5 corbetes, ha pesat més.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció