En directe

El Matí a Ràdio Estel

PROGRAMES

Arcadi Oliveres: "Vendre armes sempre és un acte immoral"

Dani Vilaró, portaveu d’Amnistia Internacional a Catalunya, Tica Font, membre de Justícia i Pau i del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, i Arcadi Oliveres, economista i…

17 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Dani Vilaró, portaveu d’Amnistia Internacional a Catalunya, Tica Font, membre de Justícia i Pau i del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, i Arcadi Oliveres, economista i activista social, han reflexionat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, sobre la venda d'armes. Oliveres ha destacat que "s'ha presentat aquí un fals dilema, d'armes contra llocs de treball, amb el cas de les bombes enviades a l'Aràbia Saudita". En aquesta línia, l'activista ha recordat que "vendre armes sempre és un acte intrínsecament immoral", i fins i tot ha acusat al rei Felip VI de "ser responsable, en nom de l'Estat, de les últimes vendes d'armes a l'Aràbia Saudita"

Per la seva banda, Font ha dit que "la solució passa per consensos entre els països", tot i que ha admès que és molt difícil acabar amb aquest negoci. I Dani Vilaró ha lamentat que "la marxa enrere del govern espanyol mostra que està avaluant els contractes que té amb l'Aràbia Saudita per a la venda d'armes, però les 400 bombes que s'envien ara són una cosa i la construcció de corbetes des de Navantia és una altra". En aquesta línia, ha conclòs que, "acabi com acabi el tema, una part important de la societat civil no pot acceptar ser còmplice de crims de guerra que es cometen, per exemple, a la guerra del Iemen".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 17 de setembre.

En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', analitzarem la venda d’armes, una realitat, un negoci, un drama i, sobretot, un problema de gran repercussió moral. L’enviament de 400 bombes a l’Aràbia Saudita, fet pel govern espanyol, destapa un rectificació pel dilema que ha tingut l’executiu de Pedro Sánchez, després que la ministra Margarita Robles hagués aturat l’operació. Els interessos de Navantia, a Cadis, que haurien perdut el contracte saudita per construir 5 corbetes, ha pesat més.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció