En directe

Fabricació pròpia

RÀDIO ESTEL

Arrels Fundació alerta de l’augment de persones sense sostre menors de 25 anys

El director d’Arrels fundació, Ferran Busquets, ha declarat al programa “A primera hora” de Ràdio Estel que aquestes dades “són molt preocupants i el problema…

19 novembre 2019

Comparteix
El director d’Arrels fundació, Ferran Busquets, ha declarat al programa “A primera hora” de Ràdio Estel que aquestes dades “són molt preocupants i el problema és que, aquestes persones al carrer no desapareixeran” i ha afegit que per a sortir del  carrer, hem d’ajudar-los a fabricar un futur”.
Segons dades de l’Ajuntament de Barcelona, la proporció de persones sense llar menors de 25 anys ha passat d’un 3,9 l’any 2016 a un 9,2 aquest 2019, representant que 1 de cada 10 persones abocada a dormir al carrer son menors de 25 anys.
Pel que fa als programes de garantia juvenil de Barcelona Activa, on s’ha pogut ajudar 58 joves sense permís de residència ni treball, Ferran Busquets ha comentat que “el problema de la documentació el trobem en aquest col·lectiu que ara s’està incrementant, però també en totes les altres franges d’edat de persones que venen d’altres països i a les quals no els permetem entrar al mercat laboral”. Ha argumentat  que “això és un problema, perquè quan estàs al carrer i a sobre ets immigrant en el sentit que no tens documentació, el que acaba passant és que no tens capacitat de treballar i per tant, tampoc tens capacitat de trobar una sortida”.
Per això i encara que des d’Arrels Fundació sempre han treballat amb persones amb una situació més crònica, el director ha assegurat que “el que ens trobem és que aquest joves, si no trobem una solució per al seu futur, seran usuaris nostres d’aquí a 20 anys. S’han de fer espais que dinamitzin aquests col·lectius”, en referència als espais d’acollida dels menors i joves sense sostre i ha complementat aquest comentari tot dient que “no es trobarà solució si políticament no s’arriba a consensos a llarg termini i els processos de l’administració no milloren”.
D’altra banda i per conscienciar la població sobre la situació i problemàtiques que pateixen les persones sense sostre, Arrels Fundació ha organitzat “Intempèrie”, un acte que celebrarà dissabte 23 de novembre i que comptarà amb diverses activitats i concerts per apropar a la ciutadania una realitat que mai no hauria d’existir.
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció