En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Arrels Fundació alerta de l’augment de persones sense sostre menors de 25 anys

El director d’Arrels fundació, Ferran Busquets, ha declarat al programa “A primera hora” de Ràdio Estel que aquestes dades “són molt preocupants i el problema…

19 novembre 2019

Comparteix
El director d’Arrels fundació, Ferran Busquets, ha declarat al programa “A primera hora” de Ràdio Estel que aquestes dades “són molt preocupants i el problema és que, aquestes persones al carrer no desapareixeran” i ha afegit que per a sortir del  carrer, hem d’ajudar-los a fabricar un futur”.
Segons dades de l’Ajuntament de Barcelona, la proporció de persones sense llar menors de 25 anys ha passat d’un 3,9 l’any 2016 a un 9,2 aquest 2019, representant que 1 de cada 10 persones abocada a dormir al carrer son menors de 25 anys.
Pel que fa als programes de garantia juvenil de Barcelona Activa, on s’ha pogut ajudar 58 joves sense permís de residència ni treball, Ferran Busquets ha comentat que “el problema de la documentació el trobem en aquest col·lectiu que ara s’està incrementant, però també en totes les altres franges d’edat de persones que venen d’altres països i a les quals no els permetem entrar al mercat laboral”. Ha argumentat  que “això és un problema, perquè quan estàs al carrer i a sobre ets immigrant en el sentit que no tens documentació, el que acaba passant és que no tens capacitat de treballar i per tant, tampoc tens capacitat de trobar una sortida”.
Per això i encara que des d’Arrels Fundació sempre han treballat amb persones amb una situació més crònica, el director ha assegurat que “el que ens trobem és que aquest joves, si no trobem una solució per al seu futur, seran usuaris nostres d’aquí a 20 anys. S’han de fer espais que dinamitzin aquests col·lectius”, en referència als espais d’acollida dels menors i joves sense sostre i ha complementat aquest comentari tot dient que “no es trobarà solució si políticament no s’arriba a consensos a llarg termini i els processos de l’administració no milloren”.
D’altra banda i per conscienciar la població sobre la situació i problemàtiques que pateixen les persones sense sostre, Arrels Fundació ha organitzat “Intempèrie”, un acte que celebrarà dissabte 23 de novembre i que comptarà amb diverses activitats i concerts per apropar a la ciutadania una realitat que mai no hauria d’existir.
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció