En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

Arriba la 28a edició del Tradicionàrius, el Festival Folk Internacional de referència a Catalunya

Volem proposar-vos un doble concert de bombarda i orgue, i gralla i orgue a l’Església de Santa Maria de Gràcia, parròquia que es troba darrera…

6 febrer 2015

Redacció

Comparteix
Volem proposar-vos un doble concert de bombarda i orgue, i gralla i orgue a l’Església de Santa Maria de Gràcia, parròquia que es troba darrera de l’Hotel Fuster, a tocar als Jardinets de Gràcia de Barcelona. El concert s’emmarca dins del Festival Tradicionàrius. Ràdio Estel n’és mitja oficial. Serà aquest dissabte 7 de febrer a les 20.30 hores. Aquest dimecres han passat per la Fórmula Estel els músics catalans Jordi Mestres (gralla) i el Jonatan Carbó (orgue) que participaran en aquest concert, juntament amb dos músics més de la Bretanya. Els dos músics catalans oferiran aquest dissabte un repertori d’autors catalans de nova creació i per no allunyar-se de la música tradicional que prové de la gralla,  començaran amb una adaptació, “un toc d’ofertori de les poques peces per gralla pensades per tocar a l’església”. En tot cas, aquest dissabte podreu gaudir “d’una proposta innovadora, amb l’objectiu d’unir dos móns, el de la gralla, instrument de carrer, i l’orgue, instrument de culte"
A més, el  músic Jordi Mestres ens ha explicat que  “la combinació d’instruments és nova al Tradicionàrius, però sí que s’estan programant en altres festivals i concerts a Catalunya, i té una llarga trajectòria a la Bretanya”. Recordem que existeix una tradició orguenera a la Vila de Gràcia i les característiques de l’orgue de Santa Maria de Gràcia, un orgue de síntesi, un punt de trobada entre músiques i sonoritats que permet adaptar-se amb naturalitat a diferents escoles organístiques.
Podeu sentir l’entrevista als músics Jordi Mestres i Jonatan Carbó si entreu aquí (a partir del minut 25'00")
La nova edició del Tradicionàrius, la 28a, tindrà lloc fins al divendres 27 de març. Aquest festival de folk internacional compta amb la participació de més de 60 grups i artistes vinguts principalment d’arreu dels Països Catalans i també del País Basc, Castella i Lleó, Múrcia, Portugal, França, Bretanya, Itàlia, Noruega, Grècia, Colòmbia i Argentina, entre altres territoris. Els organitzadors volen seguir amb els objectius fundacionals del certamen, tot donant visibilitat al treball dels músics en l’àmbit de la recreació i interpretació de la música tradicional i servint de plataforma i altaveu de les seves propostes més innovadores i experimentals.
En trobareu més informació  a les xarxes socials: Twitter, Facebook, Instagram i You Tube sota el nom de @tradicionarius  i amb l’etiqueta #tradicionarius2015, des d’on podreu seguir tot el que passi durant aquests el festival.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció