En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Arriba la 28a edició del Tradicionàrius, el Festival Folk Internacional de referència a Catalunya

Volem proposar-vos un doble concert de bombarda i orgue, i gralla i orgue a l’Església de Santa Maria de Gràcia, parròquia que es troba darrera…

6 febrer 2015

Redacció

Comparteix
Volem proposar-vos un doble concert de bombarda i orgue, i gralla i orgue a l’Església de Santa Maria de Gràcia, parròquia que es troba darrera de l’Hotel Fuster, a tocar als Jardinets de Gràcia de Barcelona. El concert s’emmarca dins del Festival Tradicionàrius. Ràdio Estel n’és mitja oficial. Serà aquest dissabte 7 de febrer a les 20.30 hores. Aquest dimecres han passat per la Fórmula Estel els músics catalans Jordi Mestres (gralla) i el Jonatan Carbó (orgue) que participaran en aquest concert, juntament amb dos músics més de la Bretanya. Els dos músics catalans oferiran aquest dissabte un repertori d’autors catalans de nova creació i per no allunyar-se de la música tradicional que prové de la gralla,  començaran amb una adaptació, “un toc d’ofertori de les poques peces per gralla pensades per tocar a l’església”. En tot cas, aquest dissabte podreu gaudir “d’una proposta innovadora, amb l’objectiu d’unir dos móns, el de la gralla, instrument de carrer, i l’orgue, instrument de culte"
A més, el  músic Jordi Mestres ens ha explicat que  “la combinació d’instruments és nova al Tradicionàrius, però sí que s’estan programant en altres festivals i concerts a Catalunya, i té una llarga trajectòria a la Bretanya”. Recordem que existeix una tradició orguenera a la Vila de Gràcia i les característiques de l’orgue de Santa Maria de Gràcia, un orgue de síntesi, un punt de trobada entre músiques i sonoritats que permet adaptar-se amb naturalitat a diferents escoles organístiques.
Podeu sentir l’entrevista als músics Jordi Mestres i Jonatan Carbó si entreu aquí (a partir del minut 25'00")
La nova edició del Tradicionàrius, la 28a, tindrà lloc fins al divendres 27 de març. Aquest festival de folk internacional compta amb la participació de més de 60 grups i artistes vinguts principalment d’arreu dels Països Catalans i també del País Basc, Castella i Lleó, Múrcia, Portugal, França, Bretanya, Itàlia, Noruega, Grècia, Colòmbia i Argentina, entre altres territoris. Els organitzadors volen seguir amb els objectius fundacionals del certamen, tot donant visibilitat al treball dels músics en l’àmbit de la recreació i interpretació de la música tradicional i servint de plataforma i altaveu de les seves propostes més innovadores i experimentals.
En trobareu més informació  a les xarxes socials: Twitter, Facebook, Instagram i You Tube sota el nom de @tradicionarius  i amb l’etiqueta #tradicionarius2015, des d’on podreu seguir tot el que passi durant aquests el festival.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció