En directe

Fabricació pròpia

RÀDIO ESTEL

Arriba la 28a edició del Tradicionàrius, el Festival Folk Internacional de referència a Catalunya

Volem proposar-vos un doble concert de bombarda i orgue, i gralla i orgue a l’Església de Santa Maria de Gràcia, parròquia que es troba darrera…

6 febrer 2015

Redacció

Comparteix
Volem proposar-vos un doble concert de bombarda i orgue, i gralla i orgue a l’Església de Santa Maria de Gràcia, parròquia que es troba darrera de l’Hotel Fuster, a tocar als Jardinets de Gràcia de Barcelona. El concert s’emmarca dins del Festival Tradicionàrius. Ràdio Estel n’és mitja oficial. Serà aquest dissabte 7 de febrer a les 20.30 hores. Aquest dimecres han passat per la Fórmula Estel els músics catalans Jordi Mestres (gralla) i el Jonatan Carbó (orgue) que participaran en aquest concert, juntament amb dos músics més de la Bretanya. Els dos músics catalans oferiran aquest dissabte un repertori d’autors catalans de nova creació i per no allunyar-se de la música tradicional que prové de la gralla,  començaran amb una adaptació, “un toc d’ofertori de les poques peces per gralla pensades per tocar a l’església”. En tot cas, aquest dissabte podreu gaudir “d’una proposta innovadora, amb l’objectiu d’unir dos móns, el de la gralla, instrument de carrer, i l’orgue, instrument de culte"
A més, el  músic Jordi Mestres ens ha explicat que  “la combinació d’instruments és nova al Tradicionàrius, però sí que s’estan programant en altres festivals i concerts a Catalunya, i té una llarga trajectòria a la Bretanya”. Recordem que existeix una tradició orguenera a la Vila de Gràcia i les característiques de l’orgue de Santa Maria de Gràcia, un orgue de síntesi, un punt de trobada entre músiques i sonoritats que permet adaptar-se amb naturalitat a diferents escoles organístiques.
Podeu sentir l’entrevista als músics Jordi Mestres i Jonatan Carbó si entreu aquí (a partir del minut 25'00")
La nova edició del Tradicionàrius, la 28a, tindrà lloc fins al divendres 27 de març. Aquest festival de folk internacional compta amb la participació de més de 60 grups i artistes vinguts principalment d’arreu dels Països Catalans i també del País Basc, Castella i Lleó, Múrcia, Portugal, França, Bretanya, Itàlia, Noruega, Grècia, Colòmbia i Argentina, entre altres territoris. Els organitzadors volen seguir amb els objectius fundacionals del certamen, tot donant visibilitat al treball dels músics en l’àmbit de la recreació i interpretació de la música tradicional i servint de plataforma i altaveu de les seves propostes més innovadores i experimentals.
En trobareu més informació  a les xarxes socials: Twitter, Facebook, Instagram i You Tube sota el nom de @tradicionarius  i amb l’etiqueta #tradicionarius2015, des d’on podreu seguir tot el que passi durant aquests el festival.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció