En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Arriben les primeres representacions d'un atractiu musical sobre Santa Teresa, coincidint amb el cinquè centenari

Si Teresa volviera és el títol d'un llibre de Victòria Molins i d'una obra de teatre que es comença a representar aquest divendres, en una…

26 març 2015

Redacció

Comparteix
Si Teresa volviera és el títol d'un llibre de Victòria Molins i d'una obra de teatre que es comença a representar aquest divendres, en una preestrena, i dissabte, en estrena oficial. Serà en els dos casos a les 20.30 h. al Col·legi de les Teresianes, al carrer Ganduxer de Barcelona. El director de la representació, Albert López Vivancos, la representant de l'organització en nom de l'Associació de Pares i Mares Ana Amat i la mateixa teresiana Victòria Molins han explicat aquest dijous, des de la Fórmula Estel de Ràdio Estel, el missatge d'aquesta proposta artística i religiosa. Victòria Molins ha dit que ha tingut present "allò que Teresa de Jesús, una dona que estimava el seu temps i la seva societat fins i tot amb les seves limitacions, faria en un moment com l'actual". S'ha plantejat "si seria actual avui la seva experiència de Déu i si la seva mística arribaria al carrer", i ha assegurat que el llibre "porta Teresa al nostre temps". La religiosa teresiana, col·laboradora del setmanari Catalunya Cristiana i compromesa amb projectes socials, ha revelat que curiosament va néixer també el 28 de març com Santa Teresa de Jesús.
Albert López Vivancos ha comentat que, quan va llegir per primer cop el guió, "va ser molt present en el projecte la idea de musicals anteriors, que eren molt biogràfics". En canvi, segons ell, "amb Teresa tenim un personatge íntegre, realista i amb un atractiu que combina la mística i l'espiritualitat amb allò que es viu cada dia pel carrer i a la nostra societat". El director de l'obra ha destacat que aquesta "barreja" és el que més li ha agradat. "Ara fa 500 anys, hi havia persones que no estan tan allunyades del nostre temps, malgrat els mòbils, la tecnologia i altres realitats presents", ha conclòs.
L'obra de teatre combina música, de Toni Torrelles, i veus. Mar Fernández, que va cantar en els grups maristes Kairoi i Xirat, interpreta el paper protagonista de Teresa de Jesús. Com a membre de l'equip organitzador, Ana Amat ha destacat, entre les activitats promogudes des del carisma teresià de sant Enric d'Ossó, que s'ha fet a Tortosa un congrés teresià del 16 al 18 de gener i una exposició que ha passat per Catalunya al febrer i que arribarà a Àvila al juliol: "També s'ha organitzat una gran trobada per al mateix juliol a Tortosa en una experiència que portarà els participants fins a Àvila, on novament s'escenificarà el musical Si Teresa volviera".
Es pot escoltar aquí (des del minut 31'00") tota l'entrevista als organitzadors del musical sobre Santa Teresa.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció