En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA ESPANYA

Augmenten en més de 51.000 les declaracions amb la X a favor de l’Església

La Conferència Episcopal Espanyola ha presentat les dades de l’assignació tributària registrats a favor de l’Església catòlica en la Declaració de la Renda de la…

6 febrer 2019

SIC

Comparteix

La Conferència Episcopal Espanyola ha presentat les dades de l’assignació tributària registrats a favor de l’Església catòlica en la Declaració de la Renda de la primavera del 2018, corresponent a l’exercici econòmic de l’any anterior.

Segons les dades, la quantitat destinada pels contribuents a l’Església catòlica ha augmentat en 11.626.046 euros i arriba als 267.384.192 milions d’euros, cosa que suposa un increment del 4,4% en relació amb l’any anterior. Es tracta de la xifra més alta des del començament de l’actual sistema d’assignació tributària el 2007.

L’increment de la quantitat s’explica per dos factors: la millora de la situació econòmica i l’augment de 51.658 declaracions amb assignació a favor de l’Església, provinent majoritàriament de declarants nous.

El nombre de declaracions a favor de l’Església ha estat de 7.164.502. Tenint en compte les declaracions conjuntes, més de 8,5 milions de contribuents destinen a l’Església el 0,7% dels impostos.

Pel que fa a l’import recaptat, a totes les comunitats autònomes s’ha produït un increment de la quantitat recaptada. Les províncies que més contribueixen a l’assignació a l’Església en nombres absoluts són Madrid, Barcelona, València, Biscaia, Sevilla, Múrcia i Màlaga. En relació amb l’any anterior, els contribuents que més han augmentat aquesta aportació a l’Església han estat els de Madrid, Barcelona i Sevilla.

Pel que fa al sexe del declarant principal, homes i dones marquen la X en un percentatge similar: un 34,9% de dones i un 32,6% d’homes.

El percentatge dels contribuents que assignen la X a l’Església i també a la casella d’Altres Fins ha augmentat i passa del 62,5% el 2017 al 64,3% el 2018.

Segons les dades de l’Agència tributària, en la declaració del 2018, ha augmentat en 129.000 el nombre de declaracions que no van marcar ni la casella de l’Església ni la d’Altres Fins Socials. Suposa el 45% del volum total de noves declaracions.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció