En directe

La Caravana

ESGLÉSIA ESPANYA

Augmenten en més de 51.000 les declaracions amb la X a favor de l’Església

La Conferència Episcopal Espanyola ha presentat les dades de l’assignació tributària registrats a favor de l’Església catòlica en la Declaració de la Renda de la…

6 febrer 2019

SIC

Comparteix

La Conferència Episcopal Espanyola ha presentat les dades de l’assignació tributària registrats a favor de l’Església catòlica en la Declaració de la Renda de la primavera del 2018, corresponent a l’exercici econòmic de l’any anterior.

Segons les dades, la quantitat destinada pels contribuents a l’Església catòlica ha augmentat en 11.626.046 euros i arriba als 267.384.192 milions d’euros, cosa que suposa un increment del 4,4% en relació amb l’any anterior. Es tracta de la xifra més alta des del començament de l’actual sistema d’assignació tributària el 2007.

L’increment de la quantitat s’explica per dos factors: la millora de la situació econòmica i l’augment de 51.658 declaracions amb assignació a favor de l’Església, provinent majoritàriament de declarants nous.

El nombre de declaracions a favor de l’Església ha estat de 7.164.502. Tenint en compte les declaracions conjuntes, més de 8,5 milions de contribuents destinen a l’Església el 0,7% dels impostos.

Pel que fa a l’import recaptat, a totes les comunitats autònomes s’ha produït un increment de la quantitat recaptada. Les províncies que més contribueixen a l’assignació a l’Església en nombres absoluts són Madrid, Barcelona, València, Biscaia, Sevilla, Múrcia i Màlaga. En relació amb l’any anterior, els contribuents que més han augmentat aquesta aportació a l’Església han estat els de Madrid, Barcelona i Sevilla.

Pel que fa al sexe del declarant principal, homes i dones marquen la X en un percentatge similar: un 34,9% de dones i un 32,6% d’homes.

El percentatge dels contribuents que assignen la X a l’Església i també a la casella d’Altres Fins ha augmentat i passa del 62,5% el 2017 al 64,3% el 2018.

Segons les dades de l’Agència tributària, en la declaració del 2018, ha augmentat en 129.000 el nombre de declaracions que no van marcar ni la casella de l’Església ni la d’Altres Fins Socials. Suposa el 45% del volum total de noves declaracions.

Més actualitat

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022