En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA ESPANYA

Augmenten en més de 51.000 les declaracions amb la X a favor de l’Església

La Conferència Episcopal Espanyola ha presentat les dades de l’assignació tributària registrats a favor de l’Església catòlica en la Declaració de la Renda de la…

6 febrer 2019

SIC

Comparteix

La Conferència Episcopal Espanyola ha presentat les dades de l’assignació tributària registrats a favor de l’Església catòlica en la Declaració de la Renda de la primavera del 2018, corresponent a l’exercici econòmic de l’any anterior.

Segons les dades, la quantitat destinada pels contribuents a l’Església catòlica ha augmentat en 11.626.046 euros i arriba als 267.384.192 milions d’euros, cosa que suposa un increment del 4,4% en relació amb l’any anterior. Es tracta de la xifra més alta des del començament de l’actual sistema d’assignació tributària el 2007.

L’increment de la quantitat s’explica per dos factors: la millora de la situació econòmica i l’augment de 51.658 declaracions amb assignació a favor de l’Església, provinent majoritàriament de declarants nous.

El nombre de declaracions a favor de l’Església ha estat de 7.164.502. Tenint en compte les declaracions conjuntes, més de 8,5 milions de contribuents destinen a l’Església el 0,7% dels impostos.

Pel que fa a l’import recaptat, a totes les comunitats autònomes s’ha produït un increment de la quantitat recaptada. Les províncies que més contribueixen a l’assignació a l’Església en nombres absoluts són Madrid, Barcelona, València, Biscaia, Sevilla, Múrcia i Màlaga. En relació amb l’any anterior, els contribuents que més han augmentat aquesta aportació a l’Església han estat els de Madrid, Barcelona i Sevilla.

Pel que fa al sexe del declarant principal, homes i dones marquen la X en un percentatge similar: un 34,9% de dones i un 32,6% d’homes.

El percentatge dels contribuents que assignen la X a l’Església i també a la casella d’Altres Fins ha augmentat i passa del 62,5% el 2017 al 64,3% el 2018.

Segons les dades de l’Agència tributària, en la declaració del 2018, ha augmentat en 129.000 el nombre de declaracions que no van marcar ni la casella de l’Església ni la d’Altres Fins Socials. Suposa el 45% del volum total de noves declaracions.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció