En directe

Fórmula Estel

COVID

"La mesura més important és que les persones que no tinguin la tercera dosi de la vacuna se la posin"

Davant l'augment de casos positius de coronavirus -4.000 en les últimes hores- el metge i cap del servei de malalties infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron, Benito Almirante, creu que és important que les persones que no tinguin encara la dosi de reforç de la vacuna se la posin. "Aquesta és la millor mesura" contra el virus, ha dit en una entrevista aquest dimarts al programa 'El Mati a Ràdio Estel'.

21 desembre 2021

Redacció

Comparteix

Tot i el creixement del nombre d'ingressos als hospitals catalans, Almirante assegura que encara "no hi ha col·lapse", però sí que es treballa d'una manera "tensionada", almenys a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on treballa el doctor.
La majoria de pacients que requereixen ingrés a l'hospital s'ha contagiat amb la variant Òmicron. En aquest sentit, Almirante, cap d'epidemiologia, ha explicat que la molts dels casos són lleus, però que encara "és aviat per determinar si donarà una malaltia greu o una de lleu". Tot i això, ha avisat que no cal abaixar la guàrdia i que d'aquí a unes setmanes l'òmicron serà "la variant predominant".

Sobre les noves mesures adoptades pel govern català per contenir l'expansió del virus, Almirante creu que són necessàries i no creu que s'apliquin massa tard. "És molt difícil anar de pressa amb les mesures", ha dit. I ha afegit que en cap moment de la pandèmia s'ha posat mesures tan ràpid com en aquesta onada "s'ha fet en el moment que hi ha més coneixement de la nova variant", ha conclòs.

Entrevista a Benito Almirante, cap d'epidemiologia de l'hospital Vall d'Hebron

0:00 / 0:00

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció