En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Cada vegada hi ha més persones dormint al carrer"

Fundació Arrels ha atés gairebé 2.000 persones sense llar a Barcelona durant el 2017. Aquesta tendència a l'alça preocupa l'entitat, que assegura que la solució…

9 gener 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Fundació Arrels ha atés gairebé 2.000 persones sense llar a Barcelona durant el 2017. Aquesta tendència a l'alça preocupa l'entitat, que assegura que la solució definitiva passa per aconseguir habitatges permanents per a la gent que dorm al carrer. Hem compartit la Fórmula Estel d’aquest dimarts amb Ferran Busquets, director d'Arrels: “La xifra es manté i el recompte ens indica que cada vegada hi ha més persones dormint al carrer. I viuen de mitjana 20 anys menys”. 
Arrels gestiona 77 habitatges. Busquets ha explicat que “l’estada en un Pis 0 depén de la persona, la gent del carrer no necessita temporalitat” i ha lamentat: “Hem deixat una època en què l’habitatge estava assequible. En aquest 2018 volem que es facin passos”.
El pensament del dia ens l’ha ofert Lluis Serra, germà marista i secretari general de la URL, que ha parlat de la carta dominical del cardenal Joan Josep Omella sobre el treball per la pau i la concòrdia, i El Comentari de l’Actualitat l’ha dedicat Cecile Barbeito, investigadora de l’Escola per la pau de la UAB, a l’acord penal internacional pot a partir d’ara jutgar el crim d’agressió, es a dir quan un país ataca un altre: “És una decisió que ha passat molt desapercebuda, potser perquè Espanya no va donar suport. Com exemple: quan Estats Units ha atacat Afganistan, Iran, o quan Espanya va donar suport a la guerra d'Iraq es podria jutjar a partir d'ara”. Barbeito ha detallat que aquest nou acord no es retroactiu i que s'aplicarà a partir del juliol de 2018 només als països membres de la Cort Penal Internacional, on no hi són EUA o Xina.
 
En l’espai de Fra Valentí Serra a RàdioEstel, Remeis de Frare, aquest dimarts ens hem centrat en l’all, l’origen de la paraula i les seves propietats.
Recupera l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció