Fundació Arrels ha atés gairebé 2.000 persones sense llar a Barcelona durant el 2017. Aquesta tendència a l'alça preocupa l'entitat, que assegura que la solució definitiva passa per aconseguir habitatges permanents per a la gent que dorm al carrer. Hem compartit la Fórmula Estel d’aquest dimarts amb Ferran Busquets, director d'Arrels: “La xifra es manté i el recompte ens indica que cada vegada hi ha més persones dormint al carrer. I viuen de mitjana 20 anys menys”.
Arrels gestiona 77 habitatges. Busquets ha explicat que “l’estada en un Pis 0 depén de la persona, la gent del carrer no necessita temporalitat” i ha lamentat: “Hem deixat una època en què l’habitatge estava assequible. En aquest 2018 volem que es facin passos”.
El pensament del dia ens l’ha ofert Lluis Serra, germà marista i secretari general de la URL, que ha parlat de la carta dominical del cardenal Joan Josep Omella sobre el treball per la pau i la concòrdia, i El Comentari de l’Actualitat l’ha dedicat Cecile Barbeito, investigadora de l’Escola per la pau de la UAB, a l’acord penal internacional pot a partir d’ara jutgar el crim d’agressió, es a dir quan un país ataca un altre: “És una decisió que ha passat molt desapercebuda, potser perquè Espanya no va donar suport. Com exemple: quan Estats Units ha atacat Afganistan, Iran, o quan Espanya va donar suport a la guerra d'Iraq es podria jutjar a partir d'ara”. Barbeito ha detallat que aquest nou acord no es retroactiu i que s'aplicarà a partir del juliol de 2018 només als països membres de la Cort Penal Internacional, on no hi són EUA o Xina.
En l’espai de Fra Valentí Serra a RàdioEstel, Remeis de Frare, aquest dimarts ens hem centrat en l’all, l’origen de la paraula i les seves propietats.