En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA MÓN

PAPA FRANCESC

RELIGIÓ

Cardenal Omella sobre Benet XVI: "Marxa el papa de l'esperança"

El director emèrit de l'Osservatore Romano, qui també ha parlat per a Ràdio Estel, qualifica Benet XVI com “el papa de la cerca de déu amb capacitat i afany per parlar amb tothom"

5 gener 2023

Redacció

Comparteix

L'arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal, el cardenal Joan Josep Omella, ha destacat en declaracions a 'El Matí a Ràdio Estel' la importància per l'Església de Benet XVI, qualificant-lo com a "el Papa de l'esperança". Omella, que ha participat avui al funeral del Papa emèrit, creu que "ha mort una persona estimada, un Papa que ha impactat en moments de dolor, però també de pregària i esperança. És un Papa que ens ha transmès l'esperança, el Papa de l'esperança, perquè ha viscut moments molt difícils, i ha tingut una actitud d'esperança."

"Ha mort una persona estimada, un Papa que ha impactat en moments de dolor, però també de pregària i esperança"

Primer pla del cardenal Joan Josep Omella
El cardenal Joan Josep Omella, durant la presentació de la maqueta tàctil de la torre de Maria de la Sagrada Família el 28 de juny de 2022. ACN

El cardenal ha recordat el moment de la renúncia de Joseph Ratzinger, quan va equiparar "l'Església com un vaixell que es mou, però no s'enfonsa". L'arquebisbe de Barcelona, amb l'exemple del Papa emèrit, ha explicat com aquesta Església "ara està balancejada, té problemes, però Jesús ens manté i ens guia. En aquests moments de secularització, de guerra, de problemes econòmics, no s'ha de perdre l'esperança."

Imatge de la plaça de sant Pere del Vaticà el 5 de gener de 2022, dia del funeral de cos present de Benet XVI
La plaça de la basílica de sant Pere del Vaticà durant el funeral de cos present de Benet XVI. Foto: Kielce Gussie

"L'Església ara està balancejada, té problemes, però Jesús ens manté i ens guia"

Finalment, Omella creu que el funeral de Benet XVI, ens fa "tornar a les arrels de la nostra fe. Quan Jesús marxa confia en un grup d'apòstols el futur de l'església,... i ha crescut molt aquest grup. No hem de perdre la visió que el Papa és el Crist present, malgrat la seva fragilitat, amb les seves dificultats, amb les seves manies, fins i tot. Tots portem aquesta presència de Jesús, i més aquests dies de Nadal".

La visió del director emèrit de l'Osservatore Romano

Pels micròfons de Ràdio Estel ha passat també el director emèrit de l'Osservatore Romano, Giovanni Maria Vian, qui ha valorat la valentia que ha acompanyat tot el papat de Benet XVI. Segons Vian, "Ratzinger ha estat un dels grans papes de la història" i "un gran teòleg amb capacitat i afany de parlar amb tothom". També creu que no s’ha comprès al difunt Papa emèrit i que se l’ha obstaculitzat "fins al dia de la seva mort". Amb tot, el director emèrit de l'Osservatore Romano descriu aquest dijous 5 de gener com un dia trist per tots, “perquè es deixa a la terra un home de Déu”.

Entrevista al cardenal Joan Josep Omella

0:00 / 0:00

Entrevista a Giovanni Maria Vian, director emèrit de L'Osservatore Romano

0:00 / 0:00

Retransmissió del funeral a Ràdio Estel con comentaris d'Ignasi Miranda

0:00 / 0:00

Més actualitat

PAPA FRANCESC

RELIGIÓ

VATICÀ

Benet XVI ha mort als 95 anys

Benet XVI en una imatge d'arxiu

El Vaticà ha proclamat 9 dies de dol i el funeral de cos present tindrà lloc el 5 de gener a les 9 h a la Basílica de Sant Pere

31 desembre 2022

Redacció