En directe

La Caravana

CÀRITAS

Càritas de Barcelona alerta que l’entitat ha hagut de doblar la despesa per pagar els subministraments bàsics

L'entitat de l'Església calcula que tancarà l'any amb un increment del 5% de les famílies ateses, el que es tradueix en unes 13.000 famílies, una dada inferior a la del 2019 i 2020

15 desembre 2022

Redacció

Comparteix
Míriam Feu
Míriam Feu en l'última roda de prema de Càritas Barcelona. / Sílvia Muñoz

Càritas de Barcelona alerta que 9 de cada 10 famílies que atenen s'han vist obligades a reduir la despesa en alimentació i prescindir dels productes frescos. D'altra banda, més de la meitat, no poden pagar l'habitatge o els subministraments bàsics. La cap d'anàlisi social i incidència de Càritas Diocesana de Barcelona, Míriam Feu, ha apuntat en una entrevista al programa 'El Matí de Ràdio Estel' que les persones que atenen necessiten ajuda per poder ingerir-se en el mercat laboral.

"Segurament, tancarem l'any amb 2 milions i mig d'euros amb ajudes econòmiques directes perquè les persones que ho necessiten puguin arribar a pagar aquesta habitació o alimentació a què no arriben."

A més, també ha explicat que han augmentat un 50% la despesa per tal de pagar els subministraments.

L'entitat de l'Església calcula que tancarà l'any amb un augment del 5% de famílies ateses, que situa les dades del 2021 per sobre de la mitjana històrica que Càritas tenia del 2008-2018. "Vindria a ser d'unes 13.000 llars, una dada que és inferior a la del 2020 on hi va haver un repunt a causa de la pandèmia i a la del 2019 que va ser un any excepcional per l'arribada massiva de persones que fugien dels seus països d'origen per la violència", ha afegit la cap d'anàlisi de l'entitat.

Entrevista a Míriam Feu, cap d'anàlisi social i incidència de Càritas Diocesana de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció