En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

Càritas denuncia la situació de l’habitatge a Barcelona i demana més implicació per part de l’Administració pública

El Museu Picasso de Barcelona ha acollit aquest dimecres 13 de febrer una jornada de debat per reflexionar sobre la situació de l’habitatge a la…

14 febrer 2019

Redacció

Comparteix
El Museu Picasso de Barcelona ha acollit aquest dimecres 13 de febrer una jornada de debat per reflexionar sobre la situació de l’habitatge a la ciutat, un problema que cada vegada és més gran i que ja comença a afectar fins i tot les classes mitjanes. L’acte, organitzat per Càritas diocesana de Barcelona sota el lema “La llar és la clau”, ha comptat amb les intervencions de diferents personalitats en matèria d’habitatge, que han reflexionat sobre les causes i les possibles solucions a la situació actual.

Míriam Feu, responsable d’Anàlisi Social i Incidència de Càritas diocesana de Barcelona, ha estat l’encarregada d’obrir l’acte amb la lectura d’un l’informe fet per la mateixa entitat, i en el qual s’adverteix que més del 36% de la població de Barcelona viu en dificultats relacionades amb l’exclusió residencial. En aquesta mateixa direcció, Laia Ortiz, directora de l’Àrea de Drets Socials a la ciutat, ha recordat que “l’habitatge ja no és un problema dels països del sud, sinó que ha esdevingut un repte per a totes les ciutats europees, especialment a Barcelona”.

Posteriorment, per tal de trobar solucions a aquesta situació d’emergència habitacional, la periodista del diari Ara, Natàlia Vila, ha moderat una taula rodona on s’han presentat diverses propostes, la majoria de les quals només son possibles amb la implicació de l’administració pública: “Hem d’explorar noves iniciatives i nous programes, però això és molta feina i necessitem l’ajuda de les administracions i del tercer sector per assolir nous objectius”, ha explicat la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu. En aquest sentit, Joan Batlle, director de programes socials de l’Agència de l’Habitatge a Catalunya, ha admès que el pressupost en habitatge de la Generalitat és d’aproximadament 250 milions d’euros, pero que per anar bé caldria destinar-hi més de 500 milions anuals. Com ha manifestat el mateix Batlle, això es deu al fet que tot i que hi hagi les lleis, “falta voluntat política perquè s’apliquin i més finançament”.

Per cloure la jornada, en la qual també ha participat el cardenal Joan Josep Omella, el director de Càritas de Barcelona, Salvador Busquets, ha demanat que properament es puguin començar a implementar mesures pràctiques, com comptar amb un parc d’habitatge social a Barcelona que la situï en la mitjana europea, que és del 15%. Per fer-ho, Busquets ha recordat el paper clau de les administracions, però també ha volgut destacar la funció de les entitats com Càritas, que cada dia treballen per acompanyar i canviar la realitat de les persones que atenen.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció