En directe

La Missa de cada dia

ACCIÓ SOCIAL

Càritas denuncia la situació de l’habitatge a Barcelona i demana més implicació per part de l’Administració pública

El Museu Picasso de Barcelona ha acollit aquest dimecres 13 de febrer una jornada de debat per reflexionar sobre la situació de l’habitatge a la…

14 febrer 2019

Redacció

Comparteix
El Museu Picasso de Barcelona ha acollit aquest dimecres 13 de febrer una jornada de debat per reflexionar sobre la situació de l’habitatge a la ciutat, un problema que cada vegada és més gran i que ja comença a afectar fins i tot les classes mitjanes. L’acte, organitzat per Càritas diocesana de Barcelona sota el lema “La llar és la clau”, ha comptat amb les intervencions de diferents personalitats en matèria d’habitatge, que han reflexionat sobre les causes i les possibles solucions a la situació actual.

Míriam Feu, responsable d’Anàlisi Social i Incidència de Càritas diocesana de Barcelona, ha estat l’encarregada d’obrir l’acte amb la lectura d’un l’informe fet per la mateixa entitat, i en el qual s’adverteix que més del 36% de la població de Barcelona viu en dificultats relacionades amb l’exclusió residencial. En aquesta mateixa direcció, Laia Ortiz, directora de l’Àrea de Drets Socials a la ciutat, ha recordat que “l’habitatge ja no és un problema dels països del sud, sinó que ha esdevingut un repte per a totes les ciutats europees, especialment a Barcelona”.

Posteriorment, per tal de trobar solucions a aquesta situació d’emergència habitacional, la periodista del diari Ara, Natàlia Vila, ha moderat una taula rodona on s’han presentat diverses propostes, la majoria de les quals només son possibles amb la implicació de l’administració pública: “Hem d’explorar noves iniciatives i nous programes, però això és molta feina i necessitem l’ajuda de les administracions i del tercer sector per assolir nous objectius”, ha explicat la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu. En aquest sentit, Joan Batlle, director de programes socials de l’Agència de l’Habitatge a Catalunya, ha admès que el pressupost en habitatge de la Generalitat és d’aproximadament 250 milions d’euros, pero que per anar bé caldria destinar-hi més de 500 milions anuals. Com ha manifestat el mateix Batlle, això es deu al fet que tot i que hi hagi les lleis, “falta voluntat política perquè s’apliquin i més finançament”.

Per cloure la jornada, en la qual també ha participat el cardenal Joan Josep Omella, el director de Càritas de Barcelona, Salvador Busquets, ha demanat que properament es puguin començar a implementar mesures pràctiques, com comptar amb un parc d’habitatge social a Barcelona que la situï en la mitjana europea, que és del 15%. Per fer-ho, Busquets ha recordat el paper clau de les administracions, però també ha volgut destacar la funció de les entitats com Càritas, que cada dia treballen per acompanyar i canviar la realitat de les persones que atenen.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció