En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Càritas internacional, amb l'Església iraquiana

Càritas internacional "dóna suport i solidaritat" a l'Església de l'Iraq. Així ho expressa en una carta del president de Càritas internacional, el cardenal Oscar Rodríguez…

23 agost 2014

Redacció

Comparteix

Càritas internacional "dóna suport i solidaritat" a l'Església de l'Iraq. Així ho expressa en una carta del president de Càritas internacional, el cardenal Oscar Rodríguez Maradiaga, enviada al patriarca catòlic caldeu, Mons. Louis Raphael Sako, i al president de Càritas Iraq, Mons. Shleimon Warduni.

El cardenal Rodríguez reitera l'ajuda de Càritas per "alleujar el patiment, donar aliment i sostre, i curar dels traumes soferts". La carta expressa la preocupació per la situació dels cristians, els yazidís i altres minories obligades a fugir per la ferocitat dels jihadistes. També per "les conseqüències que aquesta onada de violència podria tenir sobre el diàleg entre l'islam i el cristianisme i sobre la coexistència pacífica desitjada i apreciada per la majoria de musulmans i els cristians al Pròxim Orient i a tot arreu".

La carta elogia "el coratge i la fermesa demostrada per l'Església iraquiana". El purpurat aprofita per adreçar-se als militants de l'Estat Islàmic i els demana que "aturir l'atrocitat i treballin per a la construcció de societats en les quals tots els éssers humans, que pertanyin a comunitats minoritàries o no, puguin viure en pau".

Finalment fa una crida a la comunitat internacional perquè es garanteixi la seguretat de les persones, que es retorni l'estat de dret i s'aturi el subministrament d'armes a qui comet aquests crims contra la vida i la dignitat humana.

Per llegir la carta, en anglès, podeu clicar aquí.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció