En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Càritas internacional, amb l'Església iraquiana

Càritas internacional "dóna suport i solidaritat" a l'Església de l'Iraq. Així ho expressa en una carta del president de Càritas internacional, el cardenal Oscar Rodríguez…

23 agost 2014

Redacció

Comparteix

Càritas internacional "dóna suport i solidaritat" a l'Església de l'Iraq. Així ho expressa en una carta del president de Càritas internacional, el cardenal Oscar Rodríguez Maradiaga, enviada al patriarca catòlic caldeu, Mons. Louis Raphael Sako, i al president de Càritas Iraq, Mons. Shleimon Warduni.

El cardenal Rodríguez reitera l'ajuda de Càritas per "alleujar el patiment, donar aliment i sostre, i curar dels traumes soferts". La carta expressa la preocupació per la situació dels cristians, els yazidís i altres minories obligades a fugir per la ferocitat dels jihadistes. També per "les conseqüències que aquesta onada de violència podria tenir sobre el diàleg entre l'islam i el cristianisme i sobre la coexistència pacífica desitjada i apreciada per la majoria de musulmans i els cristians al Pròxim Orient i a tot arreu".

La carta elogia "el coratge i la fermesa demostrada per l'Església iraquiana". El purpurat aprofita per adreçar-se als militants de l'Estat Islàmic i els demana que "aturir l'atrocitat i treballin per a la construcció de societats en les quals tots els éssers humans, que pertanyin a comunitats minoritàries o no, puguin viure en pau".

Finalment fa una crida a la comunitat internacional perquè es garanteixi la seguretat de les persones, que es retorni l'estat de dret i s'aturi el subministrament d'armes a qui comet aquests crims contra la vida i la dignitat humana.

Per llegir la carta, en anglès, podeu clicar aquí.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció