En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Càritas internacional, amb l'Església iraquiana

Càritas internacional "dóna suport i solidaritat" a l'Església de l'Iraq. Així ho expressa en una carta del president de Càritas internacional, el cardenal Oscar Rodríguez…

23 agost 2014

Redacció

Comparteix

Càritas internacional "dóna suport i solidaritat" a l'Església de l'Iraq. Així ho expressa en una carta del president de Càritas internacional, el cardenal Oscar Rodríguez Maradiaga, enviada al patriarca catòlic caldeu, Mons. Louis Raphael Sako, i al president de Càritas Iraq, Mons. Shleimon Warduni.

El cardenal Rodríguez reitera l'ajuda de Càritas per "alleujar el patiment, donar aliment i sostre, i curar dels traumes soferts". La carta expressa la preocupació per la situació dels cristians, els yazidís i altres minories obligades a fugir per la ferocitat dels jihadistes. També per "les conseqüències que aquesta onada de violència podria tenir sobre el diàleg entre l'islam i el cristianisme i sobre la coexistència pacífica desitjada i apreciada per la majoria de musulmans i els cristians al Pròxim Orient i a tot arreu".

La carta elogia "el coratge i la fermesa demostrada per l'Església iraquiana". El purpurat aprofita per adreçar-se als militants de l'Estat Islàmic i els demana que "aturir l'atrocitat i treballin per a la construcció de societats en les quals tots els éssers humans, que pertanyin a comunitats minoritàries o no, puguin viure en pau".

Finalment fa una crida a la comunitat internacional perquè es garanteixi la seguretat de les persones, que es retorni l'estat de dret i s'aturi el subministrament d'armes a qui comet aquests crims contra la vida i la dignitat humana.

Per llegir la carta, en anglès, podeu clicar aquí.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció