En directe

La Caravana

ESGLÉSIA MÓN

Càritas internacional, amb l'Església iraquiana

Càritas internacional "dóna suport i solidaritat" a l'Església de l'Iraq. Així ho expressa en una carta del president de Càritas internacional, el cardenal Oscar Rodríguez…

23 agost 2014

Redacció

Comparteix

Càritas internacional "dóna suport i solidaritat" a l'Església de l'Iraq. Així ho expressa en una carta del president de Càritas internacional, el cardenal Oscar Rodríguez Maradiaga, enviada al patriarca catòlic caldeu, Mons. Louis Raphael Sako, i al president de Càritas Iraq, Mons. Shleimon Warduni.

El cardenal Rodríguez reitera l'ajuda de Càritas per "alleujar el patiment, donar aliment i sostre, i curar dels traumes soferts". La carta expressa la preocupació per la situació dels cristians, els yazidís i altres minories obligades a fugir per la ferocitat dels jihadistes. També per "les conseqüències que aquesta onada de violència podria tenir sobre el diàleg entre l'islam i el cristianisme i sobre la coexistència pacífica desitjada i apreciada per la majoria de musulmans i els cristians al Pròxim Orient i a tot arreu".

La carta elogia "el coratge i la fermesa demostrada per l'Església iraquiana". El purpurat aprofita per adreçar-se als militants de l'Estat Islàmic i els demana que "aturir l'atrocitat i treballin per a la construcció de societats en les quals tots els éssers humans, que pertanyin a comunitats minoritàries o no, puguin viure en pau".

Finalment fa una crida a la comunitat internacional perquè es garanteixi la seguretat de les persones, que es retorni l'estat de dret i s'aturi el subministrament d'armes a qui comet aquests crims contra la vida i la dignitat humana.

Per llegir la carta, en anglès, podeu clicar aquí.

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024