En directe

El Matí a Ràdio Estel

SOCIETAT

Càritas ret homenatge als voluntaris durant el Dia Mundial de l’Assistència Humanitària

El 19 d’agost se celebra el Dia Mundial de l’Assistència Humanitària. Càritas Espanyola i el conjunt de la xarxa internacional de Càritas se sumen a…

19 agost 2014

Càritas

Comparteix

El 19 d’agost se celebra el Dia Mundial de l’Assistència Humanitària. Càritas Espanyola i el conjunt de la xarxa internacional de Càritas se sumen a l’homenatge que l’Organització de les Nacions Unides, l’Oficina d’Ajuda Humanitària de la Unió Europea (ECHO) i diverses institucions reten homenatge als milers de treballadors humanitaris que cada dia posen la seva vida en perill per ajudar a aquells que més pateixen.

Enguany Càritas Espanyola ha treballat molt activament per ajudar els milers d’afectats pel tifó Haiyan que va arrasar les Filipines el passat novembre. Encara ara, continuen acompanyant a Càritas Filipines per posar en marxa els plans de reconstrucció a les zones més castigades pel desastre.

Càritas Espanyola també segueix aportant resposta humanitària a les Càritas de Síria, Líban i Turquia per ajudar els desplaçats i refugiats que són víctimes de la guerra.

Aquest compromís de Càritas amb l’acció humanitària també té una dimensió fonamental en la reconstrucció de la pau i acabar amb la violència a la República Centreafricana o Terra Santa.

L’últim repte al qual Càritas Espanyola està donant resposta és a Sierra Leone amb un enviament de 50.000 euros per donar suport a la crida d’emergència que Càritas Sierra Leone va llançar a través de Càritas Internationalis per combatre l’epidèmia de l’ebola.

Tota aquesta feina no seria possible sense la tasca que desenvolupen els treballadors i voluntaris de la xarxa de Càritas, especialment valuós en el cas d’aquells «herois humanitaris» als quals es refereix el lema de l’ONU.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció