En directe

Fabricació Pròpia

SOCIETAT

Càritas ret homenatge als voluntaris durant el Dia Mundial de l’Assistència Humanitària

El 19 d’agost se celebra el Dia Mundial de l’Assistència Humanitària. Càritas Espanyola i el conjunt de la xarxa internacional de Càritas se sumen a…

19 agost 2014

Càritas

Comparteix

El 19 d’agost se celebra el Dia Mundial de l’Assistència Humanitària. Càritas Espanyola i el conjunt de la xarxa internacional de Càritas se sumen a l’homenatge que l’Organització de les Nacions Unides, l’Oficina d’Ajuda Humanitària de la Unió Europea (ECHO) i diverses institucions reten homenatge als milers de treballadors humanitaris que cada dia posen la seva vida en perill per ajudar a aquells que més pateixen.

Enguany Càritas Espanyola ha treballat molt activament per ajudar els milers d’afectats pel tifó Haiyan que va arrasar les Filipines el passat novembre. Encara ara, continuen acompanyant a Càritas Filipines per posar en marxa els plans de reconstrucció a les zones més castigades pel desastre.

Càritas Espanyola també segueix aportant resposta humanitària a les Càritas de Síria, Líban i Turquia per ajudar els desplaçats i refugiats que són víctimes de la guerra.

Aquest compromís de Càritas amb l’acció humanitària també té una dimensió fonamental en la reconstrucció de la pau i acabar amb la violència a la República Centreafricana o Terra Santa.

L’últim repte al qual Càritas Espanyola està donant resposta és a Sierra Leone amb un enviament de 50.000 euros per donar suport a la crida d’emergència que Càritas Sierra Leone va llançar a través de Càritas Internationalis per combatre l’epidèmia de l’ebola.

Tota aquesta feina no seria possible sense la tasca que desenvolupen els treballadors i voluntaris de la xarxa de Càritas, especialment valuós en el cas d’aquells «herois humanitaris» als quals es refereix el lema de l’ONU.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024