En directe

La Missa de cada dia

ACTUALITAT

ESCOLES

SOCIETAT

Carlos Carrizosa, líder de Ciutadans al Parlament: "el català no esta sent atacat a Catalunya"

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el president de la formació taronja creu que el govern "polititza" la sentència "perquè s'ha quedat sense altres causes".

17 desembre 2021

Comparteix

El president de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha acusat el govern de la Generalitat "d'utilitzar políticament" la sentència que obliga impartir el 25% de classes en castellà a les escoles. Per al líder de la formació taronja "el català no està sent atacat" perquè la decisió judicial no busca deixar d'estudiar en aquesta llengua sinó "que es pugui impartir una altra classe en castellà, a banda de la pròpia assignatura de castellà". En aquest sentit, explica que els tribunals han hagut d'actuar davant la inacció de la generalitat de definir un sistema educatiu on s'ensenyi amb les dues llengües. "Som l'única regió occidental on la gent no pot estudiar la seva primera llengua a l'escola", ha dit.

El president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en roda de premsa al Parlament, el 10 de desembre de 2021.

Per això, ha detallat que el model que proposen des de Ciutadans "és més modern, com el que s'estudia en escoles de mil euros al mes, amb igualtat del castellà, català i anglès".

Carrizosa ho ha dit en una entrevista, aquest divendres, al programa 'El Matí a Ràdio Estel'. Durant aquesta conversa, el diputat de Ciutadans ha qüestionat les dades d'aprenentatge que dona el govern i que situen percentualment per sobre el castellà del català.

A més, creu que el govern s'agafa a aquesta sentència "perquè s'ha quedat sense altres causes, i ara toca parlar del català". En aquest sentit, lamenta que els socialistes "comprin" el relat de la immersió lingüística "completament tenyit d'interès polític", segons Carrizosa.

Per acabar, Carlos Carrizosa ha condemnat les manifestacions, les acusacions i els insults contra la família de Canet de Mar que ha demanat el compliment de la sentència.

Entrevista a Carlos Carrizosa, president de Ciutadans al Parlament de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció