En directe

Sense distància

ACTUALITAT

ESCOLES

SOCIETAT

Carlos Carrizosa, líder de Ciutadans al Parlament: "el català no esta sent atacat a Catalunya"

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el president de la formació taronja creu que el govern "polititza" la sentència "perquè s'ha quedat sense altres causes".

17 desembre 2021

Comparteix

El president de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha acusat el govern de la Generalitat "d'utilitzar políticament" la sentència que obliga impartir el 25% de classes en castellà a les escoles. Per al líder de la formació taronja "el català no està sent atacat" perquè la decisió judicial no busca deixar d'estudiar en aquesta llengua sinó "que es pugui impartir una altra classe en castellà, a banda de la pròpia assignatura de castellà". En aquest sentit, explica que els tribunals han hagut d'actuar davant la inacció de la generalitat de definir un sistema educatiu on s'ensenyi amb les dues llengües. "Som l'única regió occidental on la gent no pot estudiar la seva primera llengua a l'escola", ha dit.

El president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en roda de premsa al Parlament, el 10 de desembre de 2021.

Per això, ha detallat que el model que proposen des de Ciutadans "és més modern, com el que s'estudia en escoles de mil euros al mes, amb igualtat del castellà, català i anglès".

Carrizosa ho ha dit en una entrevista, aquest divendres, al programa 'El Matí a Ràdio Estel'. Durant aquesta conversa, el diputat de Ciutadans ha qüestionat les dades d'aprenentatge que dona el govern i que situen percentualment per sobre el castellà del català.

A més, creu que el govern s'agafa a aquesta sentència "perquè s'ha quedat sense altres causes, i ara toca parlar del català". En aquest sentit, lamenta que els socialistes "comprin" el relat de la immersió lingüística "completament tenyit d'interès polític", segons Carrizosa.

Per acabar, Carlos Carrizosa ha condemnat les manifestacions, les acusacions i els insults contra la família de Canet de Mar que ha demanat el compliment de la sentència.

Entrevista a Carlos Carrizosa, president de Ciutadans al Parlament de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció