En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Carme Borbonès, presidenta de Càritas Catalunya, presenta l'atur, les desigualtats i l'exclusió com els grans problemes

La presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, ha explicat aquest dimecres a Ràdio Estel que l’atur, les desigualtats i l’exclusió són els tres grans poblemes…

19 novembre 2014

Redacció

Comparteix
La presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, ha explicat aquest dimecres a Ràdio Estel que l’atur, les desigualtats i l’exclusió són els tres grans poblemes de la societat espanyola. Ha estat dins El Pitjor del pitjor, un espai diari dins el programa Fórmula Estel en què aquesta vegada ha intervingut Carme Borbonès per parlar de l'entitat eclesial dins la tasca de les organitzacions que supleixen les mancances de l’Administració en matèria de serveis socials. La presidenta de Càritas Catalunya ha destacat el compromís de l’organització “amb els més desafavorits”, que es tradueix en “l’acollida de persones, l’assessorament i la organització de projectes que els permetin reincorporar-se a la vida laboral”.
 
Sobre la responsabilitat social de l’Administració, Carme Borbonès ha posat de manifest que, més enllà de la inversió social, també “cal tenir cura dels temes d’habitatge i ocupació”. És en aquest sentit que Càritas s’encarrega d’impulsar projectes i programes “que afavoreixin la modernització o adquisició d’habilitats laborals” per les persones a les que atenen, segons paraules de la responsable de l'organització catòlica a les diòcesis catalanes.
 
Carme Borbonès també s’ha referit a l’Informe sobre l’exclusió i el desenvolupament social a l’estat espanyol, el projecte anual que Càritas Espanyola presenta juntament amb FOESSA. L’edició d’enguany subratlla tres grans problemes: “L’atur cronificat i el treball precari, el creixement de les desigualtats i el gran risc d’exclusió severa en l’infància i en la joventut”.
Es pot escoltar aquí tota l'entrevista (a partir del minut 32'00").

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció