En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Carme Borbonès, presidenta de Càritas Catalunya, presenta l'atur, les desigualtats i l'exclusió com els grans problemes

La presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, ha explicat aquest dimecres a Ràdio Estel que l’atur, les desigualtats i l’exclusió són els tres grans poblemes…

19 novembre 2014

Redacció

Comparteix
La presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, ha explicat aquest dimecres a Ràdio Estel que l’atur, les desigualtats i l’exclusió són els tres grans poblemes de la societat espanyola. Ha estat dins El Pitjor del pitjor, un espai diari dins el programa Fórmula Estel en què aquesta vegada ha intervingut Carme Borbonès per parlar de l'entitat eclesial dins la tasca de les organitzacions que supleixen les mancances de l’Administració en matèria de serveis socials. La presidenta de Càritas Catalunya ha destacat el compromís de l’organització “amb els més desafavorits”, que es tradueix en “l’acollida de persones, l’assessorament i la organització de projectes que els permetin reincorporar-se a la vida laboral”.
 
Sobre la responsabilitat social de l’Administració, Carme Borbonès ha posat de manifest que, més enllà de la inversió social, també “cal tenir cura dels temes d’habitatge i ocupació”. És en aquest sentit que Càritas s’encarrega d’impulsar projectes i programes “que afavoreixin la modernització o adquisició d’habilitats laborals” per les persones a les que atenen, segons paraules de la responsable de l'organització catòlica a les diòcesis catalanes.
 
Carme Borbonès també s’ha referit a l’Informe sobre l’exclusió i el desenvolupament social a l’estat espanyol, el projecte anual que Càritas Espanyola presenta juntament amb FOESSA. L’edició d’enguany subratlla tres grans problemes: “L’atur cronificat i el treball precari, el creixement de les desigualtats i el gran risc d’exclusió severa en l’infància i en la joventut”.
Es pot escoltar aquí tota l'entrevista (a partir del minut 32'00").

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció